Siyaset İşbirliğini konuştular

İşbirliğini konuştular

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerde ittifak beklentilerine yönelik muhalefet cephesindeki ilk temas CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında gerçekleşti.

İşbirliğini konuştular

Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile dün saat 20.00’de İYİ Parti Genel Merkezi’ne gelerek, Akşener ve heyetiyle görüştü. İYİ Parti heyetinde, Genel Sekreter Cihan Paçacı ile genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Mussavvat Dervişoğlu yer aldı.

Haberin Devamı

Görüşmelere devam

Heyetler arasında 40 dakika süren görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener yaklaşık 50 dakika baş başa görüştü. Akşener’in “Sayın Kılıçdaroğlu’nu çok pozitif gördüm. Olumlu ve pozitif bir görüşmeydi” dediği öğrenildi. Alınan bilgilere göre; görüşmede 24 Haziran seçimlerinin sonuçları gündeme geldi. CHP heyetinin görüşmeye, iki partinin de oy oranlarının bulunduğu bir simülasyonla gittiği öğrenildi. Bu çerçevede, işbirliği yapılabilecek seçim çevreleriyle ilgili genel bir görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmenin, iki partinin de Ankara adayı olabileceği konuşulan Mansur Yavaş’ın “ortak aday” olarak yarışmak istediğini açıklaması ve partilere “uzlaşma” çağrısı yapmasının ardından gerçekleşmesi dikkati çekti. Görüşmede, Ankara ve diğer belediyeler üzerinde bir mutabakatın söz konusu olmadığı, uzlaşma arayışının önümüzdeki süreçte yürütülecek temaslarda netlik kazanabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Süreç içerisinde, iki partinin de kamuoyu araştırmaları üzerinden yeni bir değerlendirme yapacağı belirtildi. Heyetlerin 15 gün içerisinde tekrar görüşeceği, liderlerin temasının ise bu görüşmeden sonra CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşeceği kaydedildi.

‘Temelde mutabakat’

Görüşmenin ardından İYİ Parti’den Cihan Paçacı ile CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamalarda bulundu. Paçacı, “Verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere diğer temel sorunları hakkında her iki parti genel bir görüş alışverişinde bulunmuştur” dedi. Yerel seçimler konusunda da görüş alışverişinde bulunulduğunu anlatan Paçacı, “Türkiye’nin iki büyük partisi bir araya gelerek, temel meseleleler konusunda ortak mutabakatlar temin etmiştir. Bu genel mutabakatlar çerçevesinde milletimiz umutsuzluğa kapılmasın” dedi.

‘Aday ismi konuşulmadı’

Seyit Torun ise “Ekonomik kriz her geçen gün şiddetini artırıyor. Mutfakta ve her alanda yangınlar başladı. İki genel başkan bu konular üzerinde durdular” dedi. Paçacı, yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin ortak adayı olup olmayacağına yönelik soru üzerine, “Genel bir görüş alışverişinde bulunulmuştur” dedi. Paçacı, “Türkiye’nin sorunlarının çözümü için iki partinin her zaman bir araya gelebileceğini” anlattı. Torun ise “Mansur Yavaş’ın görüşmede gündeme gelip gelmediğine ilişkin” soruya, “Adaylar konusuna girilmedi. Genel bir değerlendirme yapıldı” yanıtını verdi.