Gündem Son dakika: İşçileri taşıyan araç dereye uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı...

Son dakika: İşçileri taşıyan araç dereye uçtu! Çok sayıda ölü ve yaralı...

18.08.2017 - 08:07 | Son Güncellenme:

Sakarya' nın Hendek ilçesinde fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre; 7 kişi öldü, 10 yaralı  var. İşçilerin, fındık toplamak için Diyarbakır'dan geldiği  öğrenildi.

Son dakika: İşçileri taşıyan araç dereye uçtu Çok sayıda ölü ve yaralı...

Sakarya'nın Hendek ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde fındık işçilerini taşıyan traktör sürücüsünün direksiyon hakimiyetine kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan dere yatağına devrildi. Kazada, traktörün römorkunda bulunda fındık işçilerinden 5'i kadın 7 kişi olay yerinde hayatını kaybederken 10 kişi ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil ekibi sevk edilirek, yaralılara müdahale edildi. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

VALİ BALKANLIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Balkanlıoğlu olay yerinde cep telefonu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşerek kaza hakkında bilgi verirken, rampa ve hafif viraj olduğunu, sürücünün aşağı hızlı indiğini, aracı kaydırdığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Blundukları yerden tarlalara giderken bazen tarım araçları ile bazen traktörlerle de böyle gidiyorlar. Patpat denen tarım aletlerini ulaşım aracı da olarak kullanıyorlar bazı bölgelerimizde. Bunu kullanırken de çok dikkatli olmak lazım tabi, aslında yolcu taşımaya mahsus değil ama zarureten böyle yakın tarlalar arası, bulundukları yerden yakın tarlaya giderken ellerindeki materyallerle beraber traktörle gidiyorlar. Burada da bu sabah traktörü kullanan vatandaşın herhalde kendisi de rahmetli olmuş, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. 5 hanım kardeşimiz var, 17 yaşında çocuk var. 7 kaybımız var" dedi.

Haberin Devamı