Dünya ‘İşe başlama zamanı’

‘İşe başlama zamanı’

06.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyelerinin koalisyon protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

‘İşe başlama zamanı’

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Merkel, partisinin genel merkezi Konrad Adenauer Haus’ta yaptığı açıklamada, kararın memnuniyet verici olduğunu belirterek “Artık hızlıca hükümeti kurup işlere başlama zamanı” ifadesini kullandı. Merkel, kurulacak koalisyon hükümetinin bir an önce işbaşı yapacağı mesajını vererek önceliklerini istihdam, yaşam kalitesi, ticaret ve Avrupa politikaları olarak sıraladı.

Haberin Devamı

14 Mart’ta

Planlandığı gibi 14 Mart’ta Federal Meclis’te başbakan olarak seçilmeyi umduğunu dile getiren Merkel, Almanya’daki insanların iyiliği için iktidarın tüm gücüyle çalışacağı sözünü verdi. Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ve SPD arasında hükümet kurulması amacıyla yapılan müzakerelerde üzerinde anlaşılan koalisyon protokolünü “ödevlerle ve işlerle dolu bir kitap” olarak niteleyen Merkel, halkın haklı olarak işleyen bir iktidar beklediğini vurguladı. Merkel, “Önemli ödevlerimiz gelecek için istihdamı güvenceye almak ve Almanya’da halkın yaşam koşullarını birbirine yaklaştırmak” diye konuştu.