Siyaset İşgal teşebbüslerine son vermelisiniz

İşgal teşebbüslerine son vermelisiniz

29.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin İsrail - Filistin görüşmelerini yeniden canlandırmak için girişimde bulunduğu bir süreçte Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ankara’ya önemli bir ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abbas, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

İşgal teşebbüslerine son vermelisiniz

Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Malumunuz son haftalarda ilk kıblemiz olan Harem-i Şerif’te tüm İslam alemini derinden etkileyen bir kriz yaşandı. Gerilimin ilk anlarından itibaren yoğun bir diplomatik temaslar zinciri içinde olduk. Hamdolsun Filistinli kardeşlerimizin kararlı mücadeleleri ve İsrail’in aklı selime dönmesiyle kriz aşılmış oldu. Değerli kardeşim Abbas’la Kudüs’ü ele aldık. Bölgede kalıcı barış ve huzurun yolu bellidir. Bu yol, 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasıdır. Filistinli kardeşlerimiz bu sorunun çözümü için olağanüstü çaba gösterdiler ama karşılığını alamadılar. İsrail’in yasadışı faaliyetlerini artırarak sürdürmesi, bunun en müşahhas örneğidir. İsrail yönetiminin, iki devletli çözüm ihtimalinin altını oyan bu işgal teşebbüslerine artık bir son vermesi gerekiyor. Bir diğer husus Filistinli kardeşlerimiz arasındaki vahadettir, birlik beraberliğin sağlanmasıdır.”

Haberin Devamı

10 milyon dolarlık hibe

Erdoğan şöyle devam etti: “Kurban bayramına sayılı günler kaldı. En büyük arzumuz Filistinli çocukların da bayram sevincini yaşamasıdır. 10 bin tonluk yardım sevkiyatımızı Gazzeli kardeşlerimize ulaştırdık. TİKA, Kızılay, AFAD’ın Filistin’e yönelik projeleri devam ediyor. Gazze’deki hastanenin tıbbi donanımını tamamlıyoruz. 320 konut inşası projesi son aşamadadır. Cenin’de 5 bin Filistinli kardeşimize iş imkanı sağlayacak bir sanayi hamlesi TOBB tarafından yürütülüyor. Kudüs merkezinin ve İslam tarihinin mufafazası da üzerinde durduğumuz bir konudur. Kudüs ve Harem-i Şerif’te yapabileceklerimize ilişkin konuları Filistin ve Ürdün’le istişare ile yürüteceğiz. Filistin’in acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık hibenin transferini önümüzdeki günlerde yapacağız.”

Haberin Devamı

Abbas da “İç sorunların bitmesi için bu toplantıyı önemsediğimizi ifade ettim. Asla Filistin halkı Gazze’de bağımsız devlet kurulmasını ve Gazzesiz Filistin kurulmasını da kabul etmez” dedi.

İşgal teşebbüslerine son vermelisiniz

KADEM’e kurban bağışı yaptı

KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz’ı Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulün ardından 2015 yılında genç kızların yüksek öğretimlerini desteklemek amacıyla kurulan ve bugün yurtlarında 2 bin 345 kız öğrencinin barındığı KADEM Vakfı’na kurban bağışı yaptı.