Gündem IŞİD 4 koldan ateş altında

IŞİD 4 koldan ateş altında

05.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kobani’ye giden peşmerge ve ÖSO güçleri, YPG ile birlikte, IŞİD’e karşı etkili saldırı başlattı. IŞİD’in destek amaçlı Kobani’ye gönderdiği konvoy ise dün havadan vuruldu...

IŞİD 4 koldan ateş altında

YPG, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve ağır silahlarla donatılmış peşmerge güçleri, Kobani’yi 51 gündür kuşatan ve bazı mahalleleri ele geçiren IŞİD’e ağır darbeler indirmeye başladı.
YPG, ÖSO bileşenleri ve peşmerge birlikleri, Kobani’yi kuşatan IŞİD’e karşı kentin batı, doğu ve güney yönlerinde saldırılarını yoğunlaştırdı. Kobani’nin batısında yer alan ve Carablus ile Halep kentlerine açılan stratejik öneme sahip bölgeye önceki gün ve dün peşmerge tarafında katyuşa füzeleri ve havan topları ile yapılan saldırı sonuç verdi. YPG ve ÖSO militanları, Til Şeir Tepesi bölgesinde IŞİD’in işgal ettiği Mezra Amud, Al Bellur, Minnaz ve Memite köylerine sızmayı başardı.

Çember harekâtı
Kürt ve ÖSO güçlerinin karadan ilerlemesi sonrası koalisyon uçakları da dün Er Buşan köyünde IŞİD hedeflerini bombaladı. Patlayıcı ve mayın tuzağına karşı bu köylere öncü kuvvetler sevk edildi.
YPG güçleri, Til Şeir Tepesi çevresindeki köyleri aldıktan sonra kentin doğusundaki mahallelerde üstlenen IŞİD’i çembere almayı amaçlıyor. Çember harekâtının başarılı olması halinde IŞİD’in silah ve eleman temini yaptığı Rakka, Carablus, Minbic ve Halep yolları tutulmuş olacak. Kobani’nin doğu ve güney kesiminde ise YPG ile ÖSO’nun Burkan El Fırat kolu militanları IŞİD’le şiddetli çatışmalara giriyor. Kaniya Kurda bölgesine eylem amaçlı sızan Kürt gruplarına IŞİD keskin nişancı ve havanlarla saldırıyor.

ABD uçakları konvoyu vurdu
ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları ise IŞİD hedeflerini belirlemek için gün boyu Kobani üzerinde keşif uçuşları yaptı. Kobani’de ağır kayıp veren IŞİD, Rakka ve Minbic bölgesinden eleman ve mühimmat sevkiyatı yapmaya çalıştı. İnsansız hava araçlarının sevkiyatı fark etmesi üzerine savaş uçakları yardım konvoyunu kente yaklaşamadan bombalayarak imha etti.