Gündem IŞİD davasında bütün sanıklar tahliye edildi

IŞİD davasında bütün sanıklar tahliye edildi

25.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 7’si tutuklu, 96 sanık hakkında açılan davanın 4. duruşmasında tutuklu sanıklar ile 21 tutuksuz sanık hazır bulundu.

IŞİD davasında bütün  sanıklar tahliye edildi

Önceki celse ifadeleri alınmayan Suriyeli Muhammed Mustafa Halli ve Asaad Khelifalkhadr, tercüman aracılığıyla ifade verdi. Fransız pasaportlu iki kadını İstanbul’dan Gaziantep’e, buradan da IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye gönderdikleri iddia edilen Suriyeliler, ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. Türk hükümetinin sınırları açmasının ardından kaçak olarak 2 yıl önce Türkiye’ye giriş yaptığını belirten Khelifalkhadr, “Kimseyi IŞİD’e göndermedim. IŞID’i desteklemiyorum. Fikirlerini de benimsemiyorum” dedi. El Kaide davasında tutuklu, bu davada ise tutuksuz yargılanan sanık Gökhan Bulut ise bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlandı. Bulut tutuklanmasına sebep olan kiraladığı arabada bulunan bombaların kendisine ait olmadığını belirterek, “Bombalar arabanın bagajında değil, motor kısmında bulundu. Oraya da birileri bırakmış” dedi.

Adliyede ‘tekbir’
Savunmaların ardından duruşma savcısı Yavuz Pehlivan, tüm sanıkların tutululuk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Ancak mahkeme aralarında Halis bayancuk’un da bulunduğu tutuklu 7 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye gerekçesi olarak, “Dosya kapsamı, mevcut delil durumu, savunmalarının alınmış oluşu, tutuklukta geçen süre dikkate alınarak sanıkların mağduriyetlerine sebep olmamak için” ifadelerini kullandı. Sanıklar, tekbir getirerek adliyeden ayrıldı.