Gündem IŞİD’den dürbünlü takip

IŞİD’den dürbünlü takip

29.01.2015 - 18:16 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da Akçakale Sınır Kapısı'nda rehine takasını bekleyen Japon ve Türk gazeteciler, IŞİD tarafından dürbünle gözetlendi.

IŞİD’den dürbünlü takip

Suriye’nin Telabyad Sınır Kapsı'nı kontrolde tutan IŞİD militanları, rehine takası için Türkiye tarafında bulunan gazetecileri dürbünle gözetledi. Telabyad Sınır Kapısı'nda yer alan gümrük binasının çatısına çıkan IŞİD militanları, Türkiye tarafındaki Japon ve Türk gazetecileri izledi. Gazeteciler de kameraları ile IŞİD militanlarını kayda aldı.

Haberin Devamı

JAPON REHİNELER BIRAKILACAK MI?
IŞİD, 20 Ocak'ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Yukava'nın öldürüldüğünü duyurmuş, daha sonra, 2005'te Amman'da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması halinde Goto ve pilot Kesasibe'nin de öldürüleceğini açıklamıştı.
IŞİD SÜRE VERMİŞTİ
Örgüt, son yayımladığı görüntüde, Japon rehine Goto'nun ve Ürdünlü pilot Kesasibe'nin "hayatta kalmalarına karşılık" bu akşama kadar Rıvaşi'nin IŞİD'e teslim edilmesini istemişti.
Ürdün hükümeti dün yaptığı açıklamada, IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'ye karşılık, terör suçundan tutuklu Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirmişti.
SINIRDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR
Türk ve Japon gazetecilerin rehinelerin serbest bırakılma ihtimaline karşılık Akçakale Gümrük Kapısı önündeki bekleyişi sürüyor.