Gündem IŞİD iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi serbest

IŞİD iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi serbest

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suruç saldırısının ardından Türkiye genelinde başlatılan operasyonların Ankara ayağında terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı. Terör örgütü PKK, gençlik yapılanması YDG/H ile terör örgütü DHKP/C’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüphelinin ise tutuklandığı bildirildi.

IŞİD iddiasıyla  gözaltına alınan 15 kişi serbest

Terör soruşturmalarını yürütmekle görevli Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan alınan bilgiye göre, operasyonların Ankara ayağında terör örgütü IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen gözaltılar sonucunda tutuklanan bir şüphelinin olmadığı bildirildi.

11’i Özbek, 4’ü Türk
Son olarak önceki gün terör örgütü IŞİD’e militan sağlayan ve Suriye’ye geçişlerde barınma yeri olarak kulllanılan Ankara’nın Hacıbayram mahallesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu gözaltına alınan ve aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 15 kişi emniyet birimleri tarafından sorgulandı. Şüpheliler, emniyette sorgulandıktan sonra yine savcılık talimatıyla adliyeye sevkedilmeden serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilerin 11’inin Özbekistan uyruklu olduğu, dördünün ise Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

PKK, YDG/H ve DHKP/C
IŞİD’in yanı sıra terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG/H ile terör örgütü DHKP/C üyelerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanlardan ise 7’sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Tutuklananlar arasında Suruç saldırısının ardından Ankara Sakarya caddesi ve Güvenpark’ta gerçekleştirilen eylemlere katılanlar ile YDG/H’nin Ankara yöneticisi olduğu iddia edilen Z.U. isimli bir kadının da bulunduğu bildirildi.