Gündem IŞİD'in hedefi onur yürüyüşü

IŞİD'in hedefi onur yürüyüşü

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

IŞİD’in Taksim’deki LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne saldırı yapacağı ihbarını alan polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında IŞİD’in Türkiye sorumlularından birinin de bulunduğu şüpheliler tutuklandı

IŞİDin hedefi onur yürüyüşü

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü IŞİD’in geçtiğimiz pazar günü Taksim’deki LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne saldırı yapacağı yönündeki ihbar üzerine 2 ilçede düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 kişi mahkemece tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri geçtiğimiz pazar günü, Taksim’de yapılması plananan LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne terör örgütü IŞİD’in saldırı yapacağı yönündeki bir ihbar üzerine çalışma başlattı. TEM ekipleri 17 Haziran cuma günü Başakşehir ve Pendik’te bulunan adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyon kapsamında 2’si Dağıstanlı toplam 3 şüpheli gözaltına alındı.

Rakka’da eğitim

Haberin Devamı


Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramalarda canlı bomba intihar yeleği, askeri kamuflaj, askeri bıçaklar, lazer mesafe ölçer ile çok sayıda basılı ve dijital örgütsel doküman ele geçirdi. TEM ekipleri gözaltına aldığı Dağıstanlı Zelimhan Aslanbek ve Bekhan Alim Han ile Fuat Güneş’in terör örgütü IŞİD’in çatışma bölgelerine gidip geldiklerini tespit ettiklerini belirterek, örgüt elemanlarına İstanbul’da malzeme aktarımı yapan kişiler olduğunu öne sürdü. Güneş’in IŞİD’in Türkiye sorumlularından olduğu belirtilirken, Suriye’nin Rakka kentindeki örgüt yöneticileriyle irtibatlı olduğu ve İstanbul’da eylem planladığı, Çeçenistan uyruklu 2 kişinin ise eylemi gerçekleştirmek için Suriye’den İstanbul’a geldiği öne sürüldü. Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Aslanbek, Han ve Güneş işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Türkçe biat metni ortaya çıktı

IŞİDin hedefi onur yürüyüşü


Diyarbakır’da 26 Ekim’de IŞİD’in hücre evlerine yapılan ve yedi teröristin ölü olarak ele geçildiği operasyondan sonra gözaltına alınan örgütün kuryesi Mahmut Demirtaş’ın aracında, IŞİD’in Türkçe biat metni ortaya çıktı. Metinde şu ifade yer aldı: “Bağdadi’ye, zorlukta ve kolaylıkta, Yüce Allah’tan elimizde açık bir şekilde küfür olduğuna dair bir delil olmadığı sürece hilafet ve emirlik işinde onlarla, ehliyle tartışıp mücadele etmeyeceğimiz üzere beyat ediyoruz.” l DHA