Gündem IŞİD kan kaybediyor

IŞİD kan kaybediyor

09.11.2014 - 23:36 | Son Güncellenme:

Irak Ordusu IŞİD’e karşı ilerleme sağlamaya devam ediyor.

IŞİD kan kaybediyor

Anbar ilindeki operasyonlarını sıklaştıran ordu güçleri El Furuşe ile diğer bazı köy ve kasabaların kontrolünü ele geçirdi. Operasyonlarda 19 IŞİD üyesi öldürüldü. Ordu bu kez Amiriyet El Felluce bölgesine yürümeye başladı.

Haberin Devamı

Bölgede IŞİD ile günlerce çatışan askerler ve polisler sonunda bazı bölgelerin kontrolünü sağladı. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı, 17. Tugay Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın desteği ile düzenlenen operasyonlarda IŞİD bölgeden çıkarıldı.

Operasyonlarda yer alan komutan ve askerler bölgede düzenlenen operasyonların başarılı bir şekilde sonuçlandığını belirterek El Furuş, Şineytr, Duvilibe ve bazı bölgelerin kontrolünü ele aldıklarını ve Amiriyet El Felluce’ye doğru ilerlemeye başladıklarını bildirdi.

SELAHADDİN İLİNDE 31 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Irak Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, Selahaddin iline bağlı Beyci ilçesi ile El Duluiye kasabasında IŞİD’e karşı havadan ve karadan düzenlenen saldırılarda 31 IŞİD üyesinin öldürüldüğü, 12 teröristin de yaralandığı belirtildi. Saldırılarda ayrıca IŞİD’e ait doçka yüklü 7 aracında imha edildiği bildirildi.