Gündem IŞİD mi kaçırdı?

IŞİD mi kaçırdı?

04.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaçak geçişleri önlemek için Suriye sınırındaki karakoldan tek başına sınırı geçen ve soyadı öğrenilemeyen Özgür astsubayı IŞİD militanlarının kaçırdığı iddia edildi

IŞİD mi kaçırdı


Kilis’te Suriye sınırındaki Öncü Hudut Karakolu komutanı astsubay Özgür Örs’ün, terör örgütü IŞİD tarafından pusu kurularak kaçırıldığı ihtimali ağırlık kazandı. Astsubayın kendi isteğiyle IŞİD’e gitmiş olabileceği de iddia edildi.
Bölgedeki gelişmeleri yakından izleyen kaynaklardan alınan bilgiler özetle şöyle:
n 2009’da yapılan anlaşma çerçevesinde Öncü Karakolu’nun karşısında doğalgaz istasyonu bulunuyor. Bu istasyon Kilis’te bulunan doğalgaz istasyonuna bağlanıyor. Bu doğalgaz tesisinin Suriye’deki bölümünde bir süredir terör örgütü IŞİD konuşlanmış durumda. Tesiste kurulan üste 400-500 dolayında militanın bulunduğu değerlendiriliyor.

70 kişi yakalandı
* Öncü Hudut Karakolu birlikleri; 15 gün önce aralarında Türk vatandaşlarının yanı sıra farklı ülkelerden de gelenlerin bulunduğu 50 kişiyi, sınırı geçmek isterken yakaladı. Bu kişiler, IŞİD’e katılmak için sınırdan geçmeyi amaçlıyordu. Geçen hafta da yine 20 kişilik bir grup yakalandı.
* Geçen hafta IŞİD’in iki militanı da, örgütten kaçarak Öncü Hudut Karakolu’na sığındı.
* Bu gelişme üzerine yapılan değerlendirmelerden biri, “Büyük ihtimal sınır hattında gözledikleri komutana pusu atmış olabilirler. Yalnız olduğu bir sırada sınır hattında Türkiye tarafından bile kaçırmış olabilirler. Sınırda yakalanan kişilerin geri verilmesini ve firar edenlerin iadesini isteyebilirler” yönünde.
* Astsubayın kaçakçılar tarafından kaçırılma ihtimali de değerlendiriliyor. Ayrıca astsubayın IŞİD’e katılmış olabileceği de iddia edildi.
* Kayıp komutanın kimliği de kamuoyuna açıklanmadı. Milliyet’in, hükümet ve askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre kayıp astsubayın adı Özgür Örs. Özgür Örs, askerlik mesleğine uzman çavuş olarak başladı. 2011 yılında astsubaylığa terfi etti.