Kültür Sanat Işığın ustaları İzmir'de

Işığın ustaları İzmir'de

20.01.2017 - 16:29 | Son Güncellenme:

İzmir'de yer alan Arkas Sanat Merkezi, 'Işığın Ustaları' adlı yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Işığın ustaları İzmirde

Önceki akşam düzenlenen bir açılışla ziyarete açılan sergi, Arkas Koleksiyonu'ndan bir seçkiyi ağırlıyor. 80'e yakın esere yer verilen sergi, 31 Mart tarihine dek sürecek. Belçika resim sanatının 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başındaki dönemden seçilmiş örnekleri sergide yer buluyor. Eserleri sergi kapsamında olan ressamlar arasında ThéovanRysselberghe, Léon de Smet, Emile Claus, AnnaBoch, ModestHuys, Anna de Weert, JulietteWytsman bulunuyor.

Haberin Devamı

Sergi adını Belçikalı sanatçıların eserlerinde ışığı yansıtmaya verdikleri önemden alıyor. Sergi metninde sanatçıların ışığa ve dönemin sanatına ilgisi "19. yüzyılda Paris’in sanat ortamı Belçikalı sanatçılar için de ilgi merkeziydi. Diğer taraftan Belçika’nın başkenti Brüksel’de de canlı ve enerjik bir sanat ortamı vardı. Resmi salon sanatına karşı yıllık fuarlar düzenlenir, ressamlar, yazarlar, şairler, kitap illüstratörleri ve besteciler yoğun sanatsal faaliyetlerini sürdürürlerdi.

1904’de George Morren ve Emile Claus öncülüğünde bir grup sanatçı 'Yaşam ve Işık Grubu'nu (Vie et Lumiére) kurdular. Işığın etkilerini yansıtmak, onlar için araştırılması gereken temel konuydu. Kuzey resim geleneğinde önemli rolü olan ışığın, Flaman sanatçıları tarafından resmin merkezine alındığı görülür," diye anlatılıyor.

Haberin Devamı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ