Siyaset Işık: TSK, siyasetin muhatabı değildir

Işık: TSK, siyasetin muhatabı değildir

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı’nın genel kurulunda Türkiye’nin terörle mücadele tarihinde PKK’ya en ağır darbeleri indirdiğini söyledi.

Işık: TSK, siyasetin muhatabı değildir

Işık “Bu ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelen her türlü tehlikeye karşı son derece güçlü ve kararlı mücadele etmek Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin en temel görevidir. Bir tarafta birilerin taşeronluğunu yapan güçlere karşı çok yoğun bir terörle mücadele operasyonu yürütüyoruz, diğer taraftan da ülkemizin dışından da olsa ülkemize yönelen terörü bertaraf etmek için sınır ötesi operasyonları yapıyoruz. Fırat Kalkanı Harekatı bu kararlılığın bir somut göstergesidir” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlü olduğunu ifade eden Işık, şöyle devam etti: “Son günlerde maalesef büyük bir üzüntü ile ve esef ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ni siyasetin içine çekme gayretini görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni siyasetin içine çekme çabaları beyhude çabalardır. Bu siyasetin muhatabı siyasettir. Siyasetin muhatabı TSK ve onun komuta kademesi değildir. Varsa eleştiriniz Milli Savunma Bakanı olarak ben varım, hükümet olarak da Ak Parti hükümeti var. Başkomutan olarak da sayın Cumhurbaşkanımız var. Türk Silahlı Kuvvetleri milli ve manevi değerlerimize sonuna kadar bağlıdır. Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekmeye çalışmak TSK’ya da yapılacak en büyük haksızlıktır.”