Siyaset Işık: Türkiye 2023 hedeflerini yakaladı

Işık: Türkiye 2023 hedeflerini yakaladı

23.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarım, inşa ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri konumunda old

Işık: Türkiye  2023 hedeflerini yakaladı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarım, inşa ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri konumunda olduğunu belirterek, “Bu açıdan Türkiye, 2023 hedeflerini yakalamıştır.” dedi.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için ADİK Tersanesi’nde inşa edilen TCG Bayraktar, düzenlenen törenle Deniz kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Törende konuşan Bakan Işık, yeni bir heyecanı birlikte paylaştıklarını belirterek Barbaros Hayrettin Paşa’nın torunları olarak, bu milletin evlatlarına imkanlar sunulduğu zaman neleri başarabileceğinin yeni bir örneğini bugün bütün dünyaya gösterdiklerini söyledi.
‘Büyük bir gelişim’
Bakan Işık, şöyle konuştu: “Savunma sanayimizin geldiği seviye Türkiye’deki büyük değişimi açıkça ortaya koymakta. Savunma sanayimizde milli teknolojilerin kullanılması ordumuzun caydırıcı gücünü her geçen gün daha da artırıyor. Milli silahımızı kullanmanın terörle mücadelede nasıl bir fark oluşturduğunu hep birlikte görüyoruz. Geçen gün iftiharla izledik. Bayraktar İHA, terörist hedeflere lazerle işaret koyuyor, Atak helikopterimiz de terörist hedefleri imha ediyor.”
Bakan Fikri Işık, Türkiye’nin halihazırda dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarım, inşa ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülkeden biri konumunda olduğuna dikkati çekerek, “Bu açıdan Türkiye, 2023 hedeflerini yakalamıştır” ifadesini kullandı. MİLGEM Projesi ile elde ettikleri başarılar sonucunda, geçmişte neredeyse tamamıyla dışa bağımlı oldukları seviye ile bugün ulaştıkları seviye arasında gözardı edilemeyecek kadar büyük bir fark olduğunu dile getiren Işık, askeri gemi ihtiyaçlarını askeri ve özel sektör tersaneler ile karşılayabildiklerini söyledi. Işık, amfibi hücum, sismik araştırma, denizaltı kurtarma, çıkarma, sahil güvenlik gemileri ve botlarla ilgili çalışmaların başarıyla yürütüldüğünü vurguladı.
Bayraktar ilk olacak
Denizciliğin gelişmesi için her zaman verdiği büyük destekler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ile bu geminin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür eden Işık, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın bu gemimizi barış ve huzur dolu günlerde kullanmasını, inşallah savaşa ihtiyaç olmaz diyoruz ama ihtiyaç olduğu durumda da en güzel, en verimli şekilde kullanmasını diliyorum” dedi.
Törende konuşan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar’ın hizmete girdiğini anımsatarak, ilk defa bu büyüklükte bir amfibi geminin, milli sanayi tarafından inşa edilmesinin onurunu taşıdıklarını söyledi.

Birer maaş ikramiye sözü
Bakan Işık, Başbakan Binali Yıldırım’la İstanbul’a gelirken görüştüklerini belirterek, şunları söyledi: “Kendisi gemilerin inşasının ne kadar zor olduğunu bilen birisi. Ankara’dan İstanbul’a gelirken kendisi, ‘Benim selamımı ilet ve bu geminin inşasında çalışanlara bir maaş ikramiye verilmesi konusunu Anadolu Tersanesi Yönetim Kurumu Başkanı Muharrem Faruk Ürkmez Bey’e ilet’ dedi. Faruk Bey’e ilettim. O da kabul etti.”

Nükleer saldırıya karşı tam korumalı
Bayraktar, tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Üst binası balistik korumalı olan gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip bulunuyor. Gemi, en büyük ve ileri teknolojiye sahip harp gemisi özelliğini taşıyor.