Eğitim Işık Üniversitesi Mimarlık Programı açıldı

Işık Üniversitesi Mimarlık Programı açıldı

26.09.2012 - 11:18 | Son Güncellenme:

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kapsamında 2012-2013 ek yerleştirme döneminde ilk kez öğrenci alacak olan Işık Üniversitesi Mimarlık Programı, geleceği bugünden gören mimarlar yetiştirecek.

Işık Üniversitesi Mimarlık Programı açıldı

Bilim ve sanat alanında büyüyen adımlarıyla ilerleyen Işık Üniversitesi’nin beşinci Fakültesi olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Programını Şile Kampüsü’nde İngilizce olarak hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Mimarlık alanında ülkemizin gereksinim duyduğu yetişmiş insan gücünü karşılayacak Işık Üniversitesi Mimarlık programı, tasarlayan uygulayan ve yapan, bütünsel mimarlık anlayışını benimseyerek geleceğin yaşam alanlarının tasarımına şimdiden başlıyor.

Işık Üniversitesi Mimarlık Programı

4 yıl boyunca ve İngilizce eğitim verilecek Mimarlık Programı’nın ders programı; öğrencilerin mimarlık temel kavramlarına hâkim, mekânı görmeye, algılamaya ve sorgulamaya, tasarım ilkelerini, mimarlık tarihini, çevreyi, yapıyı ve yapı teknolojisini tanımalarına dönük bir anlayışla oluşturuldu.

Yaratıcı projelere dayalı, saha ve stüdyo çalışmalarını esas alan, sanatsal, teknik, teknolojik ve el becerisi düzeyinde uzmanlaşmış mezunlar verecek olan Işık Üniversitesi Mimarlık Programı’nda kazanılan bilgiler, stüdyo ortamında tasarım/proje çalışmaları ile bütünleştirilecek.

Haberin Devamı

Işık Üniversitesi Hakkında

Işık Üniversitesi, 126 yıldır eğitim yolunda öncü olmaya devam eden Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından kurulmuş bir üniversite olarak, bir asırı aşkın eğitim deneyimi ile akademik dünyada ayrışan bir konuma sahiptir. Akademik kaliteye yaptığı vurgu ve öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile tüm dünyaya mezun yetiştirmeyi hedefleyen Üniversite; Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık ve Tasarım, Mühendislik olmak üzere 5 fakültede 200 öğretim üyesiyle eğitim vermektedir.

Şile’de hem şehre yakın hem de İstanbul’un kaotik yaşamından yeterli uzaklıkta, öğrencilerin üniversite yaşamında kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan kampüs yaşamıyla Işık Üniversitesi Şile Kampüsü kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilerinin bireysel gelişimini sağlayacak bir ortam sunar. Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü ise iş ve kültür dünyasının ortasında bir bilim ve kültür merkezi olarak şehrin tüm canlılığını taşır.

24 saat açık kütüphanesi, modern derslikleri ile eğitim üssü niteliğindeki Şile Kampüsü öğrencilere sunduğu orman ve deniz manzaralı yurtları, sinema salonu, hobi bahçeleri, spor sahaları ve salonları, sanat mekanları, kültür yaşamı ile farklı kültür ve ilgi alanlarından öğrencilerin birlikte yaşamasıyla oluşan zengin bir yaşam sunar. Işık Üniversitesi, sosyal ve kültürel alışverişin sağladığı canlı ortamda kampüste yerleşik olan akademisyenlerle sürekli iletişim sağlayarak, öğrenmenin sadece derslerde değil, ders dışında da yaşandığı bir atmosfer oluşturur.