Bu hafta yine saçtan bahsetmeye devam edeceğiz hep söylediğim gibi saç dış görünüşümüzün önemli bir parçası. Hepimiz için saçımız çok değerli. O zaman ne yaparsak saçımız daha güzel daha sağlıklı olur? Nasıl böyle parlak ışıl ışıl saçlara kavuşuruz ? Bence en önemli adım tıpkı vücut sağlığımızda olduğu gibi iyi ve doğru beslenmek. Bu da son zamanlardaki tartışmalı konulardan biri. Nasıl beslenmeliyiz? Daha büyük detaylara girmeden kabaca proteinden zengin beslenmek, kırmızı et, balık, yumurta gibi bunun yanında sebze meyve ve süt yoğurt gibi ve düzenli beslenmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Beslenmenin öneminden bahsederken bütün Dünya’da sorun olmaya devam eden özellikle genç kızların daha çok etkilendiği beslenme bozuklukları var ve saç kayıplarının sebepleri arasında yer alırlar. Blumia, anoreksia nevroza gibi ve ayrıca sert ve şok diyetler, çok düşük kalorili diyetlerde saç kaybını arttıran faktörler arasında geliyor ne yazık ki.

Kendimiz sağlıklı ve iyi olalım ki saçımız da iyi olsun diyorum.

Her şeye rağmen saçlarımız ile ilgili bir sorunumuz olduğu zaman yardım, danışmanlık alabileceğiniz saç bilim dalı var . “Trikoloji”.

Sevgiyle kalın,

Serap Öztürk Niya

İnstagram : https://www.instagram.com/serapozturkniya/

Facebook : https://www.facebook.com/SerapOzturkNiyaa/