Teknoloji İşinize Yarayabilecek 10 Google Maps Hilesi!

İşinize Yarayabilecek 10 Google Maps Hilesi!

28.07.2015 - 10:12 | Son Güncellenme:

Google Maps ile yapabileceklerinizi araştırdık ve sizler için bir araya getirdik. 10 tane Google maps hilesi ile işlerinizi ve arayışlarınızı kolaylaştırın. Zamanda yolculuk yapın. Google Maps’in cadde görünümü sayesinde bulunduğunuz...

İşinize Yarayabilecek 10 Google Maps Hilesi

Google Maps ile yapabileceklerinizi araştırdık ve sizler için bir araya getirdik. 10 tane Google maps hilesi ile işlerinizi ve arayışlarınızı kolaylaştırın. Zamanda yolculuk yapın. Google Maps’in cadde görünümü sayesinde bulunduğunuz yerin daha önceki yıllara ait fotoğraflarına erişebilirisiniz. Kendi haritalarınızı oluşturun. Google Maps’e giriş yaptıktan sonra alt kısımdaki ayarlar bölümünden Yerlerime gidin ve Harita Oluştura tıklayın. Buraya istediğiniz yerleri ekleyebilirsiniz. Haritalar geçmişinizi görüntüleyin https://history.google.com/history/ adresine Google hesabınız ile giriş yaptıktan sonra Google Maps geçmişinizi görüntüleyebilirsiniz. Tembelce aramalar yapın Kafe şeklinde arama yaptığınızda Maps size yakınlardaki kafeleri gösterecektir. Yada yakınlarda araması ile aradığınızı fazla uzağa gitmeden bulabilirsiniz. Mesela Sultanahmet yakınlarında McDonalds diye arattığınızda size en yakın şubeler ekrana gelir. Haritlara yardımcı olun. Sağ alttaki kısımdan Problem bildire bastığınızda doğru bilgileri ekleyebilirsiniz. Ve yakınlardaki yerleri Google Map Maker ile ekleyebilirsiniz. Mesela yeni açılmış bir işletmeyi ekleyebilir yada kapanmış bir işletmeyi kaldırabilirsiniz. Tanrı modu ile Google Earth’e geçin Maps ile Earth kuzen sayılır.

Haberin Devamı

Haritalardaki Earth tuşuyla Google Earth’e anında geçiş yapabilirsiniz. Bundan sonra sağ taraftaki Windows logosu benzeri Tilt the View butonuna bastığınızda 3 boyutlu binalar arasında uçabilirsiniz. Canlı olarak trafik durumunu kontrol edin. Maps’in bilgisayar versiyonunda Trafik butonuna tıklarayak bulunduğunuz yerdeki trafik yoğunluğunu görebilirsiniz. Cadde görünümü kısayolları +/- (Zoom ayarları) Sağ ve sol yön tuşları (sağa ve sola dönme) Yukarı ve aşağı yön tuşları (ileriye ve geriye gitme) A ve D (sağa ve sola dönme) W ve S (ileriye ve geriye gitme) Sürükle bırak yöntemi ile rotanızı değiştirin Google Maps’in masaüstü versiyonunda otomatik olan belirlenmiş rotaları çıkan noktalardan sürükle bırak yöntemi ile değiştirebilirsiniz. Sağ tıkla yönlendirme alın. Haritada gitmek istediğiniz yere sağ tıklayarak bulunduğunuz yerden buraya yol tarifi alabilirsiniz.