Gündem İSKENDERUN’DA HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT

İSKENDERUN’DA HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT

14.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İskenderun’da polis merkezine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 1 polis memuru şehit oldu, biri ağır 3 polis memuru yaralandı. Araçtan inip karakola girmek isteyen canlı bomba öldürüldü

İSKENDERUN’DA HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde polis merkezine PKK’lılar tarafından 2 ayrı araçla düzenlenen silahlı saldırıda 3 polis ve bir sivil memurun yaralandığı, 1’inin hastanede şehit olduğu bildirildi. Başından vurulan canlı bomba karakol önünde yatarken üzerindeki bomba düzeneği nedeniyle uzun süre müdahale edilemedi.
Saldırının ardından kaçan teröristlerin bulunduğu 34 BD 080 ve 06 BD 154 plakalı siyah cip ve otomobilin ele geçirilmesi için otoyol dahil tüm beldenin giriş çıkışları tutuldu, çevre ilçelerdeki jandarma ve polisler de alarma geçirildi.
Saldırıda şehit olan polis memurunun Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi nüfusuna kayıtlı Kadir Avcıoğlu olduğu bildirildi. Aynı saldırıda yaralanan polis memurlarının da Ali Zeytin ve Hasan Yılmaz ile sivil memur Halil Kara’nın ise tedavi için skenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Şehit polisin Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve 10 gün önce yeni atandığı Denizciler Beldesi’nde göreve başladığı bildirildi. Şehit babası Ali Avcıoğlu’na da acı haber de polis yetkilileri tarafından bildirildi. Bu arada öldürülen teröristin cenazesi İskenderun Devlet Hastanesi morguna götürüldü.