Gündem İSKİ: Şebeke suyu dünya standartlarında

İSKİ: Şebeke suyu dünya standartlarında

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi’nin İstanbul’daki şebeke suyunun Sakarya Nehri’nden su alınması nedeniyle koktuğuna ve bu suda kanserojen tehlikesinin bulunduğuna yönelik açıklamasına İSKİ’den yanıt geldi.

İSKİ: Şebeke suyu dünya standartlarında


Odanın açıklamasında gerçeklikten uzak ifadeler kullanıldığını ve sadece varsayımlar üzerinden değerlendirmeler yapıldığını belirten İSKİ, kentin Eylül ayında su sıkıntısı yaşayacağına yönelik yorumun gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Melen Yeşilçay, Sakarya ve Istranca’dan İstanbul’a sürekli su temin edildiğine dikkat çeken İSKİ, “Ayrıca su kaynaklarımızda sıfır kotunun altında “ölü hacim” dediğimiz alanda toplam 100 milyon metreküpe yakın kullanılabilir su bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

‘Sürekli inceleniyor’
İSKİ Sakarya Nehri’nden kaynaklı kirliliğe ilişkin olarak da, “Analiz neticeleri İstanbul’un şehir şebeke suyunun tüm parametrelerde dünya standartlarında olduğunu göstermektedir. Sakarya Nehri’nin suları, terfi merkezi aracılığıyla Melen Sistemi’ne alınmakta ve Ömerli Barajı’na ulaştırılmaktadır. Ömerli İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde modern arıtma işlemlerinden geçirilen sular şehir şebeke sistemine verilmekte ve sürekli olarak analizleri gerçekleştirilmektedir. Yapılan analizlerde suyun kullanımını etkileyecek hiçbir olumsuz parametreye rastlanmamıştır” denildi.