Sinop İşkur'dan İş Piyasası Ve İş Arayanlara Destek

İşkur'dan İş Piyasası Ve İş Arayanlara Destek

20.10.2018 - 11:25 | Son Güncellenme:

.

İşkurdan İş Piyasası Ve İş Arayanlara Destek

SİNOP (AA) - Çalışma ve İş Kurumu Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, işveren ve iş arayan vatandaşlara hizmet amacıyla yeni projeler uygulamaya konulduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Çalışır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanayi sektöründeki mesleklerde istihdam garantili, imalat sektöründeki mesleklerde de işbaşı eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Bu kurslara katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 liraya kadar bakım desteği verildiğini aktaran Çalışır, kurs programı süresince bu ücretin karşılanacağını kaydetti.

Başlattıkları "İşte Anne Projesi"nin de sosyal yardım, ya da ekonomik destek alan kadınlarla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet sunan kuruluşlarından faydalanan kadınlara yönelik olduğunu anlatan Çalışır, genel müdürlük tarafından belirlenecek gruplar içindeki diğer kadınların da bu projeden yararlanabileceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında çocuğu olan kadınların yararlanabileceğini bildiren Çalışır, "Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de bu destekten yararlanma hakkı bulunmaktadır. Destekten sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlar yararlanacaktır. Kurs ve program süresince devam edilen her gün için 70 lira ödeme yapılacaktır." dedi.

"İşe İlk Adım Projesi" kapsamında da yüksekokul veya fakültelerden mezun olan 18-29 yaş aralığındaki gençlerin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmasının hedeflendiğine işaret eden Çalışır, program sonrasında işverenlerin bu kişileri sürekli istihdam etmelerinin amaçlandığını belirtti.

Çalışır, projeler hakkında teşvik ve destekler ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen iş arayanların ve işverenlerin İŞKUR'a başvurabileceğini sözlerine ekledi.