Gaziantep İSLAHİYE DE ÜZÜM HASADI BAŞLADI

İSLAHİYE DE ÜZÜM HASADI BAŞLADI

05.08.2015 - 17:47 | Son Güncellenme:

.

İSLAHİYE DE ÜZÜM HASADI BAŞLADI

İslahiye merkez ve mahallerinde bulunan üzüm bağlarında hasat başladı
Çekirdeksiz, Antep karası, kardinal ve hatun parmağı cesidi üzümlerinin hasadı başladı. İslahiye ilçesinde yaklaşık 50 bin dekar arazi de üretim yapılan genellikle Antep karası, hatun parmağı, kardinal ve çekirdeksiz sofralık cinsi üzümler üretiliyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İslahiye Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Ramazan Can şunları söyledi:
“İslahiye’nin gurur kaynağı üzümün hasadı başladı. İslahiye’nin üzümleri çok kaliteli ve faydalı. Bizler İslahiyeli olarak, üzümümuzden memnunuz. Üzüm fiyatları tarlada siyah üzüm1.40-1.50 TL, beyaz üzüm 1,1-1.5 TL arasında fiyatlarla pazarlanıyor. Üretici fiyatlardan pek te memnun değil ancak yin de bu fiyatlar fena değil" dedi.
Can sözlerine şöyle devam ett:
"Üzüm şimdi yurt içine ihraç oluyor, çevremizde her yerde savaş var, o nedenle sadece yurt içine satışlar olmaktadır. İslahiye ilçesinde 2.5 milyon üzerinde üzüm bağı kökü bulunmaktadır ve ilçede üzüm sezonunda yaklaşık 5 bin ton üzüm üretilmektedir.
Bağ sahibi Mehmet Kuş ise, "Ben yıllık olarak üzüm bağı kiralayıp bunların ülke içine satışını yapıyorum, bu yıl ki hasadımız on beş gün evvel başladı. Fiyatlar anormal derecede düşük değil, bizleri tatmin edici bir orandadır. Bu yıl 400 ila 500 tonluk elimde üzüm olacak, bu üzümleri ağırlık olarak yurt içine ihraç ediyoruz. İhraçtan biraz şikayetçiyiz, bu konuda Hükümetimizden ihracat desteği bekliyoruz ,bu konuda hükümetimizden desteklerini bekliyoruz. Hasat yapan çalışanlar üzüm toplayıcılar günlük 25 TL., üzüm dizenler ise 30 TL. ücret alıyor" diye konuştu.