Gündem Islak kek tarifi

Islak kek tarifi

30.04.2018 - 20:24 | Son Güncellenme:

Kakao, yumurta ve unun en güzel şekilde buluştuğu ve tadına doyamayacağınız mükemmel bir lezzet olan ıslak kek misafirlerinize ve ailenize severek yapabileceğiniz bir tariftir.

Islak kek tarifi

Islak Kek için Gereken Malzemeler

Haberin Devamı

Sosunu içine çeken ve damaklarda tadını bırakan ıslak kekinizi yemek için misafirlerinizin gelmesini bekleyemeyeceksiniz.

İşte ıslak kek tarifimiz;

· 3 adet yumurta

· 1,5 su bardağı kadar şeker

· 1,5 su bardağı süt

· 1 su bardağı sıvı yağ

· 1 paket kakao

· 1 paket vanilya

· 1 paket kabartma tozu

· 2 su bardağı un

Sosun Hazırlanması İçin Gereken Malzemeler

· 1 su bardağı kakao karışımı

· Yarım su bardağı kadar süt

Üzeri için;

· Ceviz veya hindistan cevizi

Islak Kekin Yapılış Aşaması

Islak kek tarifi için öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve şekeri koyarak iyice çırpılır. Daha sonra üzerine süt, yağ ve kakao eklenerek çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan karışımdan bir bardak ayrılır, kek fırından çıktığında keki ıslatmak için kullanılacak. Kalan karışım içerisine kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yavaşça birbirine karışması sağlanır. Kek hamuru oluştuktan sonra önceden yağlı kağıt serilen tepsiye dökülür. Kek hazır olduğunda önceden ısıtılan fırına atılarak yaklaşık olarak 25-30 dk pişmeye bırakılır. Kek hazırlandıktan sonra keki hazırlamak için ayrılan karışıma yarım su bardağı kadar süt eklenerek biraz kaynatılır. Fırından çıkartılan kekin üzerine sıcaklığı gittikten sonra karışım dökülür ve üzerine isteğe göre ceviz ve hindistan cevizi serpilir. Hazırlanan ıslak keki 1 saat kadar dinlendirdikten sonra isteğe göre servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Islak Kek için Püf Noktalar

· Islak kekin içerisine eklenen yumurtanın kokusunu bırakmaması için mutlaka yumurta ve şekerin iyice karıştırılmasına dikkat edilmelidir.

· Yumurta ve şekerin iyice karıştırılması sonucunda hem kekiniz yumurta kokmayacak hem de istenilen kabarmış kek şekline ulaşılacaktır.

· Keki ıslatmak için ayrılan karışımı daha sonra yarım su bardağı süt ile kaynatma işlemine geçeceğiniz için sosunuzu döktüğünüzde yumurta kokma riskinizi de azaltacaksınız.

· Ölçüsü ve lezzeti tam olan ıslak kekinizi misafirlerinizle severek yiyebileceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.