Gündem İslam karşıtlığıyla ‘kültürel’ mücadele

İslam karşıtlığıyla ‘kültürel’ mücadele

12.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anadolu kültürel mirasını İslam karşıtlığı ve ırkçılığa karşı kullanmak gerektiğini belirten Kurtulmuş, “İslam öncesi ve sonrası medeniyete ait zenginlikleri yumuşak güç olarak kullanmamız gerekiyor” dedi

İslam karşıtlığıyla  ‘kültürel’ mücadele

Türkiye, yurtdışında yaşayan Türklere ve Müslüman olmayan gruplara yönelik “ırkçı saldırılara” karşı yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Anadolu’nun kültürel zenginliklerinin İslam karşıtlığını azaltmak için bir yumuşak güç unsuru olarak kullanılması gerektiğini dile getirdi
Meclis’te Milliyet’in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Fransa’nın Mulhouse şehrinde yangın faciasında hayatını kaybeden üç Türk çocuğunun ailesine yaptığı ziyareti anlattı. “Feci bir tablo” diyen Kurtulmuş, “Olayın üzerinin örtülmemesi lazım. Hatta bir kusur varsa bunların ortaya çıkması gerekiyor. Yurtdışında yaklaşık 6 milyon vatandaşımız var. Maalesef İslam karşıtlığı, Türkiye düşmanlığı Avrupa’da özellikle vatandaşlarımız büyük bir baskı almış vaziyette. Bu bir psikolojik ve baskı ortamı oluşturuyor. Bizim her fırsatta kurum ve kuruluşlarımızla yanlarında olmamız lazım” dedi.
‘Türk düşmanlığı’
İslam düşmanlığının özellikle 11 Eylül’den sonra arttığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:
“Bu Avrupa’da yabancı düşmanlığı olarak somut bir hale indirgeniyor. Bu bizim karşımıza, Türkiye düşmanlığı olarak büyük bir propaganda olarak çıkıyor. Bununla ilgili herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, bu Anadolu topraklarında yaşanan, hatta Osmanlı’nın Avrupa’da 6 asırdır yaşattığı barış düzeni sistemi özelinde olan din özgürlüğü, yaşama özgürlüğünü esas alan söylemi bütün Avrupa’da yaygınlaştırması lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Anadolu’nun kültürel zenginliklerini İslam öncesi ve İslam sonrası medeniyete ait zenginlikleri, İslam karşıtlığını azaltmak için yumuşak güç unsuru olarak kullanmamız gerekiyor.
Bu, bizim tarihi olarak karşı karşıya kaldığımız en büyük meydan okumalardan biri çünkü tesadüf değil. ‘İslamofobia’ denmesini asla doğru bulmuyorum.

‘Osmancık’ı izledi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Devlet Tiyatroları’nın (DT) prömiyeri geçen hafta yapılan “Osmancık” isimli oyununu dün eşi Sevgi Kurtulmuş ile izledi. Temsilin ardından sahnede oyuncularla seyircileri selamlayan Kurtulmuş, twitter’dan açıklama yapan Kurtulmuş, “Tarık Buğra’yı rahmetle yad ediyor, başta oyuncularımız olmak üzere tiyatroya gönül veren herkese hayırlı bir sezon diliyorum” dedi.

Haberin Devamı