Gündem İşlemediği bir suçtan giridiği cezaevinde zehirlendi

İşlemediği bir suçtan giridiği cezaevinde zehirlendi

25.08.2015 - 10:08 | Son Güncellenme:

İşlemediği bir suçtan 3 yıl 20 gün ceza alan ve düğününe 15 gün kala cezaevine konulan Erdal Ergör'ün talihsizliği bununla da bitmedi. Hikayesinin haber olmasının ardından Ergör’ün cezaevinde zehirlendiği ortaya çıktı.

İşlemediği bir suçtan giridiği cezaevinde zehirlendi

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde hırsızlık suçundan gözaltına alınan ve üzerinde kimlik olmayan bir akrabası, kendi adı yerine Erdal Ergör’ün (24) adını verince kayıtlara bu isimle geçirildi ve dava da Ergör’e açıldı. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde yaşayan Ergör, ifadesinde Lüleburgaz’a hayatında hiç gitmediğini, suçsuz olduğunu ve tanıklarla yüzleştirilmesini istedi. Ancak yargılama sonunda Ergör’e 3 yıl 20 gün hapis cezası verildi. Ergör, itiraz süresini kaçırınca cezası kesinleşti ve düğününe 15 gün kala cezaevine konuldu. Avukatının bulduğu kayıtlardaki gerçek kişi Mehmet Ç., savcılığa durumu anlatan bir dilekçe verdi. Ergör de yeniden yargılama için Yargıtay’a başvurdu.

Haberin Devamı

ANNNENİN FERYADI
Ergör’ün hikâyesininin haber olmasının ardından aileyi arayan yetkililer, Ergör’ün cezaevinde yediği mantardan dolayı zehirlenerek Çorlu Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olduğunu bildirdi. Ergör’ün yakınları bu duruma tepki gösterdi. Yatağa eli kelepçelenen ve başında jandarmanın nöbet tuttuğu Ergör’ü, annesinin ve eşinin ziyaret etmesine izin verilmedi. Anne Kader Özlenir, “Oğlum işlemediği suç nedeniyle 2 aydır cezaevinde. Zehirlendiğini bile bize söylemiyorlar. Haberi çıkmasa oğlumun zehirlendiğinden haberimiz olmayacaktı. Devlet büyüklerine sesleniyorum, bize yardım etsinler” diyerek isyan etti. Eşi cezaevine giren Seda Ergör ise “Eşimin başına gelenler komedi gibi. Önce suçsuz yere tutukladılar, şimdi de zehirlendiğini 3 gün sonra haber veriyorlar. Daha düğünümüzü bile yapamadık. Adaletin bir an önce yerine gelmesini istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kaynak: Habertürk / Göksel Gürsoy