Geri Dön

İslim Kebabı Tarifi

İslim kebabı ya da diğer adıyla kürdan kebabı sunumuyla iştah açıcı olduğu kadar lezzetiyle de Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden. Peki, islim kebabı nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik islim kebabı tarifi...

İslim Kebabı Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo patlıcan
2 domates
2 biber
1 kaşık salça
1,5 bardak su
Kekik, tuz

Köfte için:

300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
1 yumurta
3 kaşık galeta unu
Karbonat

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Türk mutfağının ve ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan islim kebabı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Köfte ve patlıcanla hazırlanan bu mükemmel lezzeti evde yapmanız oldukça basit! Kürdan kebabı olarak da bilinen islim kebabı, köfterlerin etrafını saran kızarmış patlıcanlardan oluşuyor ve kürdan yardımıyla sabitleniyor. Peki, islim kebabı nasıl yapılır? İşte islim kebabı tarifi... 

Birinci adım: Kıymanızı bir yoğurma kabına alın. Sarımsak ve soğanları rendeleyin. Diğer köfte malzemelerini de ekleyip yoğurun. buzdolabına kaldırın.

İkinci adım: Patlıcanları soyup uzunlamasına dilimleyin. Tuzlu suda bir müddet bekletin. Köftelere avucunuzda yuvarladıktan sonra patlıcanları ve köfteleri sırasıyla kızartın.

Üçüncü adım: Patlıcan dilimlerini çapraz şekilde üst üste koyup tam ortasına köfte koyun ve patlıcanları köftenin üzerinde birleştirin. Üzerine birer dilim domates ve biber koyduktan sonra kürdan batırın. Yağlı tepsiye dizin.

Son adım: Salça, sıcak su ve baharatları karıştırıp tepsiye dökün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber