Gündem İsmin gibi akıp gittin Dicle’m

İsmin gibi akıp gittin Dicle’m

13.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki katliamın kurbanlarından Dicle Deli gözyaşlarıyla toprağa verildi. Acılı anne ve ablalar ağıtlar yakarken, baba Faik Deli, ‘Kızımın kanı barışa kurban olsun’ dedi

İsmin gibi akıp gittin Dicle’m

Ankara’da cumartesi günü düzenlenen canlı bombalı saldırısında yaşamı yitiren 17 yaşındaki lise 3. sınıf öğrencisi Dicle Deli’nin cenazesi dün ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde genç kızın ablası “İsmin gibi akıp gittin Dicle’m” diye ağlarken, baba Faik Deli de, “Kızımın kanı barışa kurban olsun” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’daki patlamada yaşamını yitiren 17 yaşındaki Dicle Deli için dün öğle vakti Silivrikapı Hadım İbrahim Paşa Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Dursun Çiçek, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile yüzlerce vatandaş katıldı. Dicle’nin erkek kardeşleri Baran ve Mesut Deli, bir an olsun bile ablalarının tabutu başından ayrılmayarak gözyaşı dökerken, acılı anne Sinem ve Dicle’nin ablaları ağıt yaktı. Dicle’nin ablasının “İsmin gibi akıp gittin Dicle’m” sözleri ile cenazedeki herkes gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Sinem Deli’nin ağzından çıkan tek cümle ise “Benim kızım 17 yaşında, daha çocuktu” oldu.

Haberin Devamı

Cenaze töreninde taziyeleri baba Faik Deli kabul etti. Acılı baba, kendisinin de Barış Mitingi’ne katılmak için Ankara’da olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Sabah saat 10.00 gibi kortejlerle yürümeye çalışırken, ben kortejin ön tarafındaydım. Dicle de kortejin 50-100 metre gerisindeydi. Dicle’nin yanına gitmeye çalışıyordum. Arkadaşlarımla karşılaştım. Arkadaşlarımla selamlaşırken birden bombaların patladığına tanıklık ettik. Kızımla akşam görüşmüştük ve sabah farklı otobüslerle yola çıktık. Sabah henüz görüşmemiştik ve olay meydana geldi. Benim kızımın kanı bundan sonraki süreçte barışa vesile olsun, barışa kurban olsun. Bizi öldürerek, katlederek özgürlük söylemimizden bizi alıkoyamayacaklar, yıldıramayacaklar, bu böyle bilinmeli. Bizlerden ne kadar öldürürlerse öldürsünler, biz yine barış, kardeşlik ve demokrasi söylemlerimize devam edeceğiz. Et parçalarımızı toplayamadık. Biz yaralılarımıza ve ölülerimize sahip çıkmaya çalışırken, bu ceberrut yapının güvenlik güçleri, bombalarla, gazlarla coplarla oradaki yaralılara ve ölülere saldırdı.”

Cenaze törenine katılan ve Dicle’nin mezarı başında açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise “Sevgili Dicle, seni koruyamadık, özür diliyoruz” diye konuştu.