Ispanak yemeği malzemeleri:
 
1 demet ıspanak
1 soğan
1/2 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1-2 bardak sıcak su
Tuz
 
Ispanak yemeği yapılışı:
 
1 adet soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin. Toz biberi ekleyin. Yıkayıp ince ince doğradığınız ıspanakları da ekledikten sonra arada karıştırarak renkleri değişene dek pişirin. 
 
Pirinci ve suyu ekledikten sonra bi kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayınca tuzunu ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
 
Afiyet olsun