Dünya İspanya 'korkmuyoruz' dedi

İspanya 'korkmuyoruz' dedi

18.08.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

Barselona'daki saldırının gerçekleştiği La Rambla'da toplanan binlerce kişi, 'korkmuyoruz' diye bağırdı. Etkinliğe İspanya Kralı Felipe ve Başbakan Rajoy da katıldı.

İspanya korkmuyoruz dedi

Katalunya’daki saldırılarla sarsılan İspanya’da Kral Felipe ve Başbakan Mariano Rajoy, Barselona’daki saldırının gerçekleştiği La Rambla’da binlerce kişiyle birlikte toplandı. Kentin en işlek caddesindeki bir dakikalık saygı duruşunun ardından halk Katalanca “Korkmuyoruz” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Ölü sayısı 14'e yükseldi

Dün İspanya'nın ikinci büyük kenti Barselona'nın en işlek caddesi La Rambla'da meydana gelen terör saldırısında 13 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Barselona'da minibüsün yayaların üzerine sürülmesiyle gerçekleştirilen saldırıyı DEAŞ üstlenmişti.

Bu saldırıdan saatler sonra Barselona'nın 130 kilometre güneyindeki Cambrils kasabasında benzer bir saldırı gerçekleştirilmiş, polis çatıştıkları 5 saldırganı öldürdüklerini açıklamıştı. 6 kişiyi otomobille ezen saldırganların üstünde, bomba yüklü olduğu izlenimi veren yelek olduğu duyurulmuştu. Başta kimsenin ölmediği açıklansa da, Cuma günü öğle saatlerinde Cambrils’teki yaralılardan birinin öldüğü belirtilmişti.

Haberin Devamı

4 şüpheli yakalandı

Saldırılarla ilgili olarak 4 şüpheliyi gözaltına alan İspanyol polisi, Barselona ve Cambrils’teki saldırıların yanı sıra bu hafta başında Alcanar'da gerçekleşen bir patlamanın da bağlantılı olduğunu düşünüyor. Barselona’daki saldırıyı üstlenen DEAŞ, olağan şüpheli.

Fransa, İngiltere, Belçika ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinin aksine, İspanya’da uzun süredir bu ölçekte bir saldırı yaşanmıyordu. 2004’te El Kaide’den etkilenen saldırganlar Madrid’deki banliyö trenlerine yaptıkları saldırıda 192 kişiyi öldürmüştü.