İspanya'nın yanık cheesecake olarak anılan San Sebastian Cheesecake tarifini sizinle paylaşıyoruz. Cheesecake çeşitleri arasında popüler olmayı başaran ve birçok insanın gözdesi oalan San Sebastian Cheesecake'i evinizde de  kolayca yapabilirsiniz.  Yapımı çok basit olan tarifimizi tüm püf noktaları ile paylaştık. Eğer yumurta kokusundan şikayet ediyorsanız, cheesecake'i düşük ısıda pişirmeyi ve 1 gece buzdolabında dinlendirmeyi ihmal etmeyin. İşte San Sebastian Cheesecake tarifi için malzemeler... 

Malzemeler:
 
-4 adet orta boy yumurta 
-2 kutu şekersiz sıvı krema
-1 yemek kaşığı un 
-800 gram Pınar beyaz peynir 
-200 gram kaymak 
-150 gram beyaz şeker
-50 gram esmer şeker (1/4 su bardağı) 
-1 paket vanilya 

Not: Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. 

Nasıl yapılır?

Birinci adım: Yumurtaları bir kaba alın. Balon tel çırpıcı ile çok az çırpın. Üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip yine çok az karışıncaya kadar çırpın. 

İkinci adım: Başka bir kasede kremayı un ile karıştırın. Yine başka derin bir kaba krem peynirini alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. 

Üçüncü adım: Kaymağın üzerini alıp ilave edin. Kremalı un karışımını da peynire ilave edin. 
Dördüncü adım: Karışıncaya kadar çok az mikserle çırpın. En son yumurtalı karışımı ekleyip spatula ile karıştırın. 

Beşinci adım: Kelepçeli kalıba yağlı 2 adet kağıdı üst üste koyun. Kağıdın kenarları yüksek olacak şekilde ayarlayın) 

Altıncı adım: Önceden ısıtılmış 230 derece sıcak fırına koyup 20 dakika pişirin. 

Yedinci adım: 20 dakika sonra ısıyı 200 dereceye düşürüp 10-15 dakika daha pişirin. 

Sekizinci adım: Cıvık olsun derseniz 5-10 dakika önceden fırından alın. Fırından aldığınızda üzeri iyice kızarmış ve ortası sallanan bir kıvamı olacak. 

Dokuzuncu adım: Cheesecake oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4-5 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz. 

Önemli püf noktası: Çırpma işlemini sadece karışana kadar yapmanız gerekiyor yoksa cheesecake'iniz çöker. Sürelere ve ölçülere mutlaka uyun. 

Afiyet olsun.