Geri Dön

San Sebastian Cheesecake Tarifi

İspanya'nın yanık cheesecake olarak anılan San Sebastian Cheesecake tarifini sizinle paylaşıyoruz. Cheesecake çeşitleri arasında popüler olmayı başaran ve birçok insanın gözdesi olan San Sebastian Cheesecake'i evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Yapımı çok basit olan tarifimizi tüm püf noktaları ile paylaştık. Peki, evde gerçeğe en yakın San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır? İşte San Sebastian Cheesecake tarifi.

San Sebastian Cheesecake Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

900 gram taze krem peynir
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
6 yumurta
2 paket krema
1 paket vanilya ya da vanilya özütü
1,5 yemek kaşığı un 
Çok az tuz

San Sebastian Cheesecake Nasıl Yapılır?

Püf noktalar ve dikkat edilmesi gerekenler:

-Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Özellikle yumurtalar oda sıcaklığında olmazsa, içerisinde pişme ihtimali söz konusu olabilir.

-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır.

-Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.

-Piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın, 10 dakika kadar fırının kapağı açık şekilde bekletin ve daha sonra tezgaha koyun.

-5-6 saat hiçbir şekilde dokunmayın. Eğer kolay kesilebilir haldeyse yiyebilirsiniz ancak hala üzeri hafif sallanıyorsa 1 gece buzdolabında bekletin.

1. adım: Öncelikle çırpma kabına taze krem peynirleri kaşık yardımıyla koyun.

2. adım: Üzerine toz şekeri, çok az tuzu ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar çırpın.

3. adım: Daha sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve bu kısımları bir çırpma teli yardımıyla elinizle karıştırın.

4. adım: Vanilya ve unu da ekleyin, çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.

5. adım: Yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıdı serin ve karışımı dökün. Üzerinin düz olmasına dikkat edin.

6. adım: Fırını fanlı olacak şekilde 200 dereceye ayarlayın. (Burada turbo olması önemli.)

7. adım: Eğer fırınınız eşit pişirmiyorsa 10 dakika sonra fırını açıp kalıbın diğer tarafını çevirin. Böylece üzeri eşit yanacaktır.

8. adım: Yaklaşık 20 dakika sonra cheesecake'in üzeri kızarmış olacaktır. Fırını açtığınız da kalıbı hafifçe sallayın. İçindeki malzemeler çok hızlı sallanıyorsa biraz daha pişirebilirsiniz. Fakat daha akışkan seviyorsanız fırından alabilirsiniz.

9. adım: San Sebastian'ı oda sıcaklığında soğuması için yaklaşık 5-6 saat bekletin. Daha sonra buzdolabına koyup 1 gece bekletin.

Son adım: Ve San Sebastian Cheesecake'iniz hazır! Üzerini çikolata sosu veya meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber