Dünya İspanya yarın yine sandık başında

İspanya yarın yine sandık başında

25.06.2016 - 13:20 | Son Güncellenme:

Koalisyon görüşmeleri sonuçsuz kalan ülkede seçmenler bir kez daha milletvekillerini belirleyecek, neredeyse hiç heyecanın hissedilmediği ülkede katılımın düşük olması bekleniyor. Muhafazakar Halk İttifakı ile Podemos Birleşik Sol İttifakı ve Sosyalist Parti yarışta başı çekiyor.

İspanya yarın yine sandık başında

İspanya altı ay sonra bir kez daha sandığa gidiyor. Aralık 2015'te düzenlenen seçimlerin ardından başlayan koalisyon görüşmeleri partiler arasındaki anlaşmazlıklar yüzünden sonuçsuz kalmış ve koalisyon hükümeti kurulamamıştı. Bunu üzerine yeniden genel seçime gitme kararı verilmişti.

Haberin Devamı

Yarışın muhafazakar Halk İttifakı ile Podemos Birleşik Sol İttifakı ve Sosyalist Parti arasında geçmesi bekleniyor.

Yolsuzluk karşıtı zeminde kampanya yürüten Ciudadanos grubuda parlamentoda söz sahibi olmasını sağlayacak miktarda oy almayı hedefliyor.

Aralık ayındaki seçimlerde kemer sıkma politikalarına karşı çıkan Podemos gibi yeni siyasi hareketlerin yükselmesi sonucu İspanya'daki siyasi iklim değişmiş ve merkez sağ ile merkez sol partilerin güç kaybetmesi sonucu hiçbir parti tek başına iktidara gelememişti.

Ülkedeki yüksek işsizlik oranları, siyasileri de kapsayan yolsuzluk skandalları ve yıllardır devam eden kemer sıkma tedbirleri özellikle genç İspanyol seçmenler arasında merkez partilere olan desteğin erimesine yol açmış durumda.

Haberin Devamı

Yüzde 21'i bulan işsizlik İspanyol seçmen için en önemli konusu.

Seçmen nezdinde pek heyecan yaratmadığı söylenen seçimlerde katılımın yüksek olması beklenmiyor.