Ekonomi İspanyollar işi Garanti’ye aldı

İspanyollar işi Garanti’ye aldı

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğuş Grubu ve İspanyol BBVA, Garanti Bankası’nın yüzde 9,95’ini temsil eden hissenin BBVA tarafından satın alınması konusunda anlaştı. Toplam satış bedeli 3.3 milyar TL olarak açıklandı. Satın alma işlemi gerekli izinlerin alınması sonrası kesinleşecek.

İspanyollar işi Garanti’ye aldı

Bu satın alma sonucunda BBVA’nın Garanti Bankası’ndaki payı yüzde 49,85’e yükselecek. Son alım işlemi yüzde 40’a yakın hissenin alımı sırasında yapılan anlaşmadaki, BBVA’nın hisse alım hakkını değerlendirmesiyle gerçekleşti.

Şahenk ‘Başkan’ kaldı

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ferit Şahenk sürdürmeye devam edecek. Satış sonrası Şahenk, “BBVA ile 2011 yılında başlayan güçlü ortaklığımız sonucunda başta ülkemiz ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler gerçekleştirdik. Grubumuzun ve BBVA’in uyumlu birlikteliğinin sonucu olarak gücünü her geçen gün perçinleyen Garanti Bankası, bu işlemle beraber Türk ekonomisine hizmet etmeye ve katkıda bulunmaya devam edecektir” diye konuştu.

“BBVA’nın bu satın almayı yapmak istemesindeki en önemli vurgu Türkiye ekonomisine ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güvendir” diyen Şahenk, şöyle devam etti:

“Ortaklarımız Türkiye’de önemli bir bankacılık potansiyeli görmekte ve bu potansiyeli gerçekleştirmek istiyor.”

Haberin Devamı

Hisse dağılımı

BBVA: %49.85
Doğuş: %0.05
Halka açık: %50.1