Gündem İSPARK’ın Yenikapı’daki 300 araçlık otoparkı hizmete açıldı

İSPARK’ın Yenikapı’daki 300 araçlık otoparkı hizmete açıldı

30.04.2015 - 17:26 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İSPARK, toplu taşıma kullanımını arttırmak için hayata geçirdiği ’Park Et Devam Et’ projesi kapsamında Yenikapı’da bir otoparkı daha hizmete açtı. 300 araçlık Yenikapı TCDD açık otoparkı, gün boyu 7 TL ücretle hizmet verecek.

İSPARK’ın Yenikapı’daki 300 araçlık otoparkı hizmete açıldı

Marmaray ve Metro istasyonuna yürüme mesafesinde bulunan otoparka araçlarını bırakan sürücüler Marmaray’ı kullanarak Kadıköy Ayrılıkçeşme yönüne, buradan aktarma yaparak Metro ile Kartala kadar gidebiliyor. Ayrıca Metro ile Havalimanına, buradan aktarma yaparak Metrobüs ile Beylikdüzü yönüne kısa zamanda ulaşabiliyorlar.

Haberin Devamı

"Ulaşım sistemlerinin önemli bir ayağını oluşturan ve trafik yoğunluğunun çözümüne katkı sağlayan ’Park Et Devam Et’ otoparklarını hızla yaygınlaştırıyoruz" diyen İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yakın zamanda Metro ve Marmaray hattında Yenikapı TCDD açık otoparkını hizmete açtık. Park Et Devam Et projemizi yaygınlaştırmaya devam ederek sürücülere büyük kolaylık sağlayacağız "diye konuştu.

’Park Et Devam Et Projesi’, İstanbul trafiğinden her gün yaklaşık 150 kilometre uzunluğunda araç konvoyunun çekilmesini sağlıyor. Park Et Devam Et otoparkları, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 44 noktada 13 bin 500 araç kapasitesiyle hizmet veriyor. Toplu taşıma araçlarına yakın alanlarda hizmete açılan P+R otoparklarından yılda yaklaşık 3.5 milyon kişi yararlanıyor.