Isparta Isparta Barosu Kadın Komisyonu Başkanı: Şiddetin önlenmesinde bir arpa boyu yol alamadık

Isparta Barosu Kadın Komisyonu Başkanı: Şiddetin önlenmesinde bir arpa boyu yol alamadık

17.02.2015 - 15:51 | Son Güncellenme:

Isparta Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Ayfer Eseryel, Özgecan Aslan’ın öldürülmesi olayıyla ilgili, "Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdik. Ancak önümüze çıkan acı gerçek; sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği ve bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamız" dedi.

Isparta Barosu Kadın Komisyonu Başkanı: Şiddetin önlenmesinde bir arpa boyu yol alamadık

Ayfer Eseryel, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Özgecan’ın hunharca katledildiğine dikkati çeken Eseryel, Özgecan’ın tek suçunun kadın olmak ve insanca yaşamak istemesi olduğunu kaydetti. Ayfer Eseryel, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sebep ve sonuçlarını yıllardır defalarca dile getirdik. Kadınlarla erkekler arası fiili eşitsizlik ve her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil olarak önlem alması gerektiğini belirttik. Ancak önümüze çıkan acı gerçek; sorunun çözümünün toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekliliği ve bu konuda bir arpa boyu yol alamamış olmamız. Aile içinde kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocuklar, yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olmaktadır. Bu kısırdöngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır."

Haberin Devamı

’CEZA İNDİRİMİ UYGULANMASIN’

Kadının evde, sokakta, işyerinde güvenle yaşayabilmesini istediklerini vurgulayan Ayfer Eseryel, devletin bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek eğitim çalışmaları ve yasal düzenleme yapması gerektiğine işaret etti. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınaması gerektiğini söyleyen Ayfer Eseryel, "Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamasını istiyoruz" dedi.