Isparta Isparta'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Isparta'da 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

19.09.2016 - 15:20 | Son Güncellenme:

Isparta’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Ispartada 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Isparta’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Isparta Valiliği önünde düzenlenen törende Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan ile Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Ayyıldız, Gaziler Günü’nün ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canlarını ortaya koyarak mücadele eden kahraman gazilerin günü olduğunu ifade etti.
Gazilerin Kurtuluş Savaşı’nda, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu’da kahramanca mücadele ettiğini belirten Ayyıldız, her gazinin en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birer temsilcisi olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde 15 Temmuz gazileri ile diğer terör örgütlerinin kanlı saldırılarında şehit olanlara rahmet dileyen Ayyıldız, dün olduğu gibi bugün de gazilerin vatanı ve milleti için mücadeleye hazır olduklarını ifade etti.
Törenin ardından Garnizon şehitliğinin ziyaret edildiği programda Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Isparta Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti. Tören, Vali Günaydın ve protokol üyelerinin gaziler ve yakınları adına düzenlenen yemekte bir araya gelmeleriyle son buldu.