Siyaset İsrail'den hala bir açıklama gelmedi

İsrail'den hala bir açıklama gelmedi

15.02.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

İsrail iç istihbaratı gözaltına aldı: Türkiye'ye hala bir açıklama yapılmadı

İsrailden hala bir açıklama gelmedi

İsrail; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Gazze Ofisi'nin Koordinatörü Muhammed Murteca'nın pazar günü gözaltına alınması konusunda hala Türkiye'ye resmi bir açıklamada bulunmadı.

Haberin Devamı

TİKA'nın Gazze Ofisi Koordinatörü Murteca, Türkiye'ye gelmek için Gazze'den ayrıldığı sırada pazar günü İsrail'de gözaltına alınmıştı. Erez sınır kapısından geçen Murteca'nın gözaltına alındığı resmi bir yazıyla ailesine iletilmişti.

TİKA'nın bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'tan alınan bilgiye göre; Murteca, İsrail iç istihbarat unsurları tarafıdan gözaltına alındı. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçti. Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği, İsrail makamları nezdinde girişimde bulundu. Ancak İsrail, Türkiye'ye bu güne kadar resmi bir izahatta bulunmadı. Murteca, mail yoluyla gerekli onayı aldıktan sonra Türkiye'ye gelmek için sınır kapısından geçti. Ancak burada gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler onarılmaya başlanmışken bu hoş bir durum değil. Öfkeyle değil sabırla süreci yönetmeye çalışıyoruz. Onayını almış bir arkadaşımızın bu şekilde gözaltına alınması hoş değil" diye konuştu.