Dünya Son dakika... İsrail'den sert İran çıkışı!

Son dakika... İsrail'den sert İran çıkışı!

18.02.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a ait olduğunu belirttiği insansız hava aracından geriye kalan bir parçayı elinde sallayarak “Kararlılığımızı test etmeyin” dedi. İran Dışişleri Bakanı Zarif, Netanyahu'nın yaptığı açıklamayı “çizgi film gibi bir sirk” diye niteledi.

Son dakika... İsrailden sert İran çıkışı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’nda konuştu.

Haberin Devamı

Geçen hafta ülkesinin hava sahasına girdikten sonra vurulduğunu savunduğu İran menşeli insansız hava aracını gösteren Netanyahu, Tahran’a yönelik sert mesajlar verdi.

“İsrail, boynuna terör urganı dolanmasına izin vermeyecek. Kararlılığımızı test etmeyin” diyen Netanyahu, gerekli görmeleri hâlinde sadece Tahran’ın desteklediği grupları değil, İran’ı da hedef alabileceklerini öne sürdü.

İsrail Başbakanı, İran’ın “dünyaya en büyük tehdit” olduğunu da konuşmasında iddia etti.

'Çizgi film gibi bir sirk'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Netanyahu'nun İran'ı hedef alan açıklamalarına saatler sonra aynı konferansta yanıt verdi. Zarif, Netanyahu'nın İran'a ait olduğunu öne sürdüğü İHA parçasıyla yaptığı açıklamayı 'çizgi film gibi bir sirk' diye niteledi.

Haberin Devamı

Zarif ayrıca İsrail savaş uçağının Suriye'de düşürülmesinin İsrail'in 'sözde dokunulmazlık mitini parçaladığını' söyledi.

"İsrail, saldırganlığı komşularına karşı bir politika olarak kullanıyor" diyen Zarif İsrail'i 'komşularına yönelik toplu intikam ve Suriye ve Lübnan'a her gün saldırı düzenlemekle' suçladı.

Zarif, "Son birkaç günde olanlar İsrail'in sözde dokunulmazlık mitinin parçalanmasıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Suriye'den havalanan ve İran'a ait olduğu belirtilen bir İnsansız Hava Aracı'nın (İHA) İsrail hava sahasını ihlal etmesi üzerine düşürüldüğünü ve buna karşılık Suriye'de İran'a ait hedeflere hava saldırısı düzenlendiğini 10 Şubat’ta duyurmuştu.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, "yalancı" olarak nitelendirdiği Tel Aviv yönetiminin hiçbir açıklamasını teyit etmeyeceklerini söylemişti.