Trabzon İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliama Tepkiler

İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliama Tepkiler

17.05.2018 - 13:44 | Son Güncellenme:

TÜRKAV Başkan Kenan Kuru: "ABD'nin seviyesiz yöneticilerinin açıklamaları İsrail'i cesaretlendirdiğinden Filistin üzerinde saldırıları artmıştır"

İsrailin Gazzede Yaptığı Katliama Tepkiler

TRABZON (AA) - Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru, "ABD'nin seviyesiz yöneticilerinin açıklamaları İsrail'i cesaretlendirdiğinden Filistin üzerinde saldırıları artmıştır." dedi.

Haberin Devamı

Kuru, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın açıklamasında, dünyada gücü elinde bulunduranların kural tanımadığı, insan haklarına saygının olmadığı anlayış ve uygulamalarının yaşandığını belirtti.

ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma girişimini reddettiklerini, BM kararlarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan yaklaşımı şiddet ve nefretle kınadıklarını vurgulayan Kuru, şöyle konuştu:

"ABD'nin seviyesiz yöneticilerinin açıklamaları İsrail'i cesaretlendirdiğinden Filistin üzerinde saldırıları artmıştır. BM Güvenlik Konseyinin, Gazze sınırındaki İsrail'in gerçek mermi kullanarak 50'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, binlercesinin de yaralanmasına ilişkin başlattığı soruşturma talebini ABD'nin engellemesi, siyonist İsrail'e cesaret vermektedir. ABD'den sonra orta Amerika ülkelerinden Guatemala'nın da Kudüs'te büyükelçiliklerini açacağını duyurması, ABD'nin yönetim anlayışının Müslümanlara ve Türkmenlere karşı oynadığı senaryoları göstermekte değil midir? ABD'nin Kudüs üzerinde oynadığı ateşten gömleği Müslüman dünyası giymemelidir."

Haberin Devamı

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin abesle iştigal etmek olduğunun altını çizen Kuru, "TÜRKAV olarak bu anlayış içinde olan ABD'nin yönetimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz." dedi.