Konya İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

21.07.2017 - 16:05 | Son Güncellenme:

Konya, Afyonkarahisar ve Karaman'da vatandaşlar, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi

İsrailin Mescid-İ Aksaya Yönelik İhlallerine Tepkiler

KONYA (AA) - Konya, Afyonkarahisar ve Karaman'da vatandaşlar, cuma namazı sonrası Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti.

Haberin Devamı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi öncülüğünde Şerafettin Camisi'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini kınadı.

AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, yaptığı açıklamada, İsrail’in var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç ettiğini söyledi.

Siyonist İsrail'in küstahlığına devam ettiğini dile getiren Parlak, şunları kaydetti:

"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. İsrail istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girmesini yasaklamaktadır. İsrail'in İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, tüm Müslümanların gözüne bakarak 'Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açılıp kapanması konusunda ilk ve son söz İsrail'e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne düşündüklerini umursamıyoruz' demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki bu meydan okumaya karşı İslam ülkelerinin yöneticileri en ufak bir tepki gösterememektedir."

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından, Filistin bayrağı açan ve sloganlar atan gruptakiler, olaysız dağıldı.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’da AGD öncülüğünde sivil toplum kuruluşları temsilcileri İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Grup, İmaret Camisi’nde cuma namazı sonrası, İsrail tarafından geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa’da şehit edilen üç kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacaklarını belirterek, "Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkındayız. Siyonist İsrail'in topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidirler." diye konuştu.

Daha sonra, "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Kahrolsun İsrail" sloganları atan gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.

- Karaman

Karaman Sivil Toplum Platformu tarafından düzenlenen protestoda, Filistin bayrakları ile Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edidi.

Haberin Devamı

Platform Başkanı Yunus Özdemir, Mescid-i Aksa ve Kudüs için özgürlük istediklerini vurguladı.

"Bizim mücadelemiz, sadece bizim için değil insanlık içindir" diyen Özdemir, şöyle konuştu:

"Eğer Mescid-i Aksa saldırıları devam ederse, Kudüs İsrail’in işgalinden kurtulmazsa, korkarız ki emperyalizmin oluşturduğu kaostan dolayı yorulan dünyamız daha büyük felakete duçar olacaktır. Bu tehdit değil, gerçek. Çünkü bizler, emperyalistlerin oluşturduğu bütün kurguların ötesindeki gerçekleri söylemekle mükellefiz. İsrail'in keskin inançları, ırkçı politikaları stratejik bir araç olmanın ötesinde bir anlam taşıyor."

Kur'an-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından, gruptakiler meydandan ayrıldı.