Mersin İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

24.07.2017 - 18:45 | Son Güncellenme:

AK Parti Mersin İl Gençlik Kollarınca, ikindi namazının ardından İsrail'in, Müslümanlara yönelik kısıtlamaları protesto edildi

İsrailin Mescid-İ Aksaya Yönelik İhlallerine Tepkiler

MERSİN (AA) - AK Parti Mersin Gençlik Kolları üyeleri Mescid-i Aksa'da 14 Temmuz’dan bu yana sürdürülen kısıtlamaları protesto etti.

Haberin Devamı

Merkez Akdeniz ilçesindeki Ulu Cami'de kılınan ikindi namazının ardından cami avlusunda bir araya gelen partililer, "Filistin ümmetin yetimi değildir, Türkiye gibi bir ailesi var" pankartı açarak, İsrail’in, Mescid-i Aksa’da ibadeti engellemesini ve ibadet eden Müslümanlara uyguladığı şiddeti kınadı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gençlik Kolları İl Başkan Vekili Orhan Özcan, İsrail'in 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs'ü işgal altında tuttuğunu belirterek, 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi.

Özcan, İsrail'in varlığını terörle sürdürdüğünü vurgulayarak, "İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı 3 gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasını yasaklamıştır. Bu 3 gün boyunca İsrail, Aksa'nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken, kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışları ile yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir." dedi.

Haberin Devamı

Her zaman mazlumlarla birlikte olacaklarını kaydeden Özcan, "Ey İsrail, buradan haykırıyoruz. Komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez. Ey İsrail, en iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz, bu millet zulmünüze izin vermez. 'Git evladım şehadet nasip olsun' diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz. Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır. Bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır. Unutmayın ki zafer inananlarındır ve hesap yapanların en hayırlısı da Allah'tır." ifadesini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.