Dünya İsrail kadın aktivistleri sınır dışı etti

İsrail kadın aktivistleri sınır dışı etti

07.10.2016 - 10:50 | Son Güncellenme:

İspanya'dan yola çıkan ve yalnızca kadınlardan oluşan gemiye el koyan Tel Aviv yönetimi, Gazze'ye gitmeye çalışan Zeytuna'daki tüm isimleri ülke dışına gönderdi.

İsrail kadın aktivistleri sınır dışı etti

İsrail ordusunun uluslararası sularda müdahalede bulunarak el koyduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı Zeytuna gemisindeki kadın aktivistler sınır dışı edildi.

Haberin Devamı

İnsan hakları eylemcisi ve Özgürlük Filosu'nun basın sorumlusu Ellen Huttu Hansson, gözaltına alındıktan sonra çarşamba gününden beri İsrail'deki Givon Hapishanesi'nde tutulan 11 kadın aktivistin sınır dışı edildiğini söyledi.

Aktivistlerden ikisi ülkelerine ulaştı, diğerleri ise yolda. Hansson, gemideki iki kadın gazetecinin ise dün sınır dışı edildiklerini söyledi.

İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

İsrail donanması, Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan ve kadın eylemcileri taşıyan Zeytuna gemisine uluslararası sularda müdahalede bulunmuştu. Gemide tamamı kadın iki gazeteci ve 11 barış aktivisti bulunuyordu.

İsrail ordusu, Aşdot Limanı'na çekilen gemideki aktivistlerin sorgulanmak üzere ilgili makamlara teslim edildiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006 yılından bu yana abluka altında tutuyor.