Gündem İsrail ordusu: Bugün 3 asker kaybettik

İsrail ordusu: Bugün 3 asker kaybettik

23.07.2014 - 19:35 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu yaptığı son basın açıklamasında Çarşamba günü Gazze'de gerçekleşen çatışmalarda 3 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı. İsrail'in hedef gözetmeksizin yürüttü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 678'e yükseldi. Ölenlerden 170'i çocuk.

İsrail ordusu: Bugün 3 asker kaybettik

Öldürülen askerlerin isim ve rütbeleri de yayınlandı:

Haberin Devamı

Teğmen Paz Elyahu, 22 yaşında, piyade

Çavuş Li Mat, 19 yaşında, piyade

Çavuş Şahar Dauber, 20 yaşında, piyade

Operasyon başladığından bu yana ölen askerlerin sayısı 32'ye yükseldi. 28 asker ise yaralı durumda. Hamas, 1 İsrail askerinin ise rehin olduğunu açıklamıştı. İsrail ise söz konusu askerin akıbetinin bilinmediğini duyurdu.

678 ÖLÜ VAR, 170'İ ÇOCUK

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 678'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun karadan, havadan ve denizden, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 678'e, yaralıların ise 4 bin 300'e ulaştığını söyledi. Kudra, ölenler arasında 170 çocuk, 79 kadın ve 36 yaşlı bulunduğunu belirtti. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Yazarlar