Dünya İsrail ordusu Zaytouna adlı gemiye müdahale etti

İsrail ordusu Zaytouna adlı gemiye müdahale etti

05.10.2016 - 18:34 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmek için kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye müdahalede bulundu.

İsrail ordusu Zaytouna adlı gemiye müdahale etti

İsrail’in abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne ulaşmak için dünyanın çeşitli ülkelerinden 30 kadın aktivisti taşıyan Zeytuna gemisi , geçen hafta İtalya kıyılarından denize açılmıştı.

Haberin Devamı

Zeytuna’nın İsrail ablukası altındaki Gazze’ye akşam saatlerinde ulaşmasını bekleniyordu. İsrail ordusu, gemiye müdahalede bulundu.

İSRAİL ORDUSU DOĞRULADI

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmek için yola çıkan kadın eylemcileri taşıyan Zaytouna adlı gemiye uluslararası sularda müdahalede ettiğini doğruladı.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Rotasını değiştirmesi için yapılan çok sayıda çağrının reddedilmesinin ardından, Gazze ablukasını delmek niyetinde olan gemiyi donanma askerleri ziyaret ederek aramada bulundu" ifadesine yer verildi.

Müdahalenin uluslararası hukuka uygun olduğu savunulan açıklamada, Gazze ablukasının "meşru" olduğu ve gemideki kadın aktivistlerin bunu "hukuksuz şekilde delmek istediği" öne sürüldü.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca müdahale sırasında herhangi bir olay yaşanmadığı belirtildi.

AŞDOT LİMANI'NA GETİRİLDİ

İsrail ordusunun, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen Özgürlük Filosu'na uluslararası sularda müdahale ederek el koyduğu Zaytouna gemisi, Aşdot Limanı'ndaki donanma üssüne getirildi.

Özgürlük Filosu'ndaki Zaytouna adlı gemiye, Tel Aviv'in güneyinde yer alan üsse getirildiği sırada İsrail donanmasına ait bir gemi ile sahil güvenlik botunun eşlik ettiği görüldü.

Üsse getirilen aktivistlerle henüz iletişim imkanı bulunmuyor. Aktivistlerin, sorgularının ardından Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na götürülerek sınır dışı edilmesi bekleniyor.