Antalya "İsrail Turizm Fuarı Sektörün Yüzünü Güldürdü"

"İsrail Turizm Fuarı Sektörün Yüzünü Güldürdü"

08.02.2017 - 15:12 | Son Güncellenme:

.

İsrail Turizm Fuarı Sektörün Yüzünü Güldürdü

İçkale Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ozan İçkale İsrail’in başkenti Tel Aviv’de gerçekleşen IMTM Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı’na katıldı.
Türkiye’nin önemli turizm pazarları içerisinde yer alan ve İsrail’in başkenti Tel Aviv’de gerçekleşen 23. Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı’na katılan turizmci Ozan İçkale, turizm fuarı ve yeni döneme girilen iki ülke ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Turizm Bakanı sektöre moral oldu"
Ozan İçkale yaptığı açıklamada 7 yıl aradan sonra Türkiye’den İsrail’e bakan düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek "Turizm Bakanımız Nabi Avcı’nın fuara katılımı biz turizmcilerin moral motivasyonu adına oldukça önemliydi" dedi.
Uzun yıllara dayanan Türkiye-İsrail ilişkilerinin önemine vurgu yapan Ozan İçkale "İsrail ile olan ilişkilerimiz sadece ticari değil komşuluk ve dostluk esası üzerine de kurulmuştur zaten turizm dünyada halkların birbirini tanıması kültürel ve sosyal olarakta birbirinden etkileşim sağlaması temelinde yapılmaktadır. Bu açıdan baktığız zaman yeni döneme giren iki ülke ilişkileri hem bölgenin istikrarı açısından hem de ülkemiz ve İsrail açısından oldukça önemlidir" ifadelerini kaydetti.

"Kosher Sertifikası tercih sebebi"
İsrail‘in Türkiye’nin önemli turizm pazarlarından biri olduğunu belirten Ozan İçkale "Geçtiğimiz yıllarda İsrail’den ülkemize gelen turist sayısında kriz dönemi olmasına rağmen önemli bir artış gözlemledik. Yeni dönemle birlikte özellikle 2017 yılı itibariyle rekor sayıda İsrailli turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyorum. Tabi bunu sağlamak adına biz turizmcilere önemli görevler düşüyor. Ülkemizi ziyaret eden İsrailli turistlerin dini inançlarına ve alışkanlıklarına göre farklı destinasyonlar ve gastronomi alanında seçenekler sunabilmeliyiz. Özellikle Musevi inancına sahip kişiler kosher sertifikalı otelleri birinci sırada tercih ediyorlar. Biz de bu kapsamda Antalya’da bulunan tesisimize geçtiğimiz yıl kosher sertifakası aldık ve hazırlıklarımızı tamamlayarak fuara katıldık" açıklamasında bulundu.
Turizm fuarına gösterilen ilgiden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirten Ozan İçkale "Fuarlar turizmcilerin büyük buluşmalarıdır, özellikle sezon öncesinde moral motivasyon depolamak ve planlama yapmak adına büyük bir fırsattır. Burada bir çok turizm acentesiyle görüşmeler yapıyoruz genel anlamda olumlu görüşmeler gerçekleşiyor. İsrailli turizm acentelerinin ülkemize olan ilgisi bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Ayrıca fuarda bizleri yalnız bırakmayan Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı beyle sektör hakkında ikili görüşmeler yapma fırsatı bulduk. Genel anlamda baktığımızda turizmciler 2017 yılında moralleri yüksek şekilde giriyorlar" dedi.