Ekonomi ISS, havaalanındaki kuşları kovalamak için İsrailli firmayla işbirliği yapacak

ISS, havaalanındaki kuşları kovalamak için İsrailli firmayla işbirliği yapacak

07.03.2010 - 00:59 | Son Güncellenme:

Temizlik, güvenlik, catering, haşere ilaçlama, ofis destek ve tesis yönetimi konularında faaliyet gösteren ISS, şimdi de havaalanındaki kuşlarla mücadele edecek

ISS, havaalanındaki kuşları kovalamak için İsrailli firmayla işbirliği yapacak

Fabrikalarda ve havaalanlarında toplanan kuşlarla mücadelede İsrailli Horesh firmasıyla işbirliği yapacaklarını söyleyen ISS CEO’su Cavit Habib, “Bu firma İsrail Havaalanı’nda ve İsrail Hava Kuvvetleri için hizmet veren bir firma. Özel çağrıcı kuşlar ile kuş topluluklarını dağıtan köpekler kulanıyorlar. Çağrıcı kuşlar, uçak iniş ve kalkışı sırasında sorun yaratabilecek güvercin ve karga topluluklarını yanına çağırabiliyor. Özel yetiştirilen köpekler de kargaların üzerine koşarak onları dağıtıyor” dedi.
ISS’nin beş alanda hizmet verdiğini söyleyen Habib, bunların tesis yönetimi, catering, güvenlik, temizlik ve haşere kontrol ile çağrı merkezi hizmetleri olduğunu kaydetti.

20 çeşit böcek var
Haşereyle mücadele konusunda 3 bin müşterilerinin bulunduğunu anlatan ISS Pest Kontrol Genel Müdürü Tekin Şengün de, “Yaptığımız işte 20 çeşit böcekle karşılaşıyoruz. Türkiye’de böcekle mücadele pazarı 50 milyon TL büyüklüğünde. Bilinçli mücadele çok önemli. Kullanılan ilaçların doğanın dengesini bozmaması gerek” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 2 bin 500 kişiyi işe alacaklar
ISS’nin 53 ülkede 500 bin çalışanıyla hizmet verdiğini anlatan Cavit Habib, “Dünyada beşinci en büyük işveren konumundayız. Türkiye’de 22 bin çalışanımız var” dedi. Müşterileri arasında ilk sırada perakende sektörünün yer aldığını belirten Cavit Habib, “Alışveriş merkezlerinin yanı sıra, sanayi tesislerine, plazalara, hastanelere, otellere, okullara, rezidanslara ve sitelere hizmet veriyoruz. 2009 ciromuz 425 milyon TL. Bu yıl 460 milyon TL ciro hedefliyoruz. Yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz. 2 bin 500 kişiyi işe alacağız” dedi. ISS’nin dünyada firma satın alarak büyüdüğünü söyleyen Habib, “Türkiye’de de son beş yılda 10 firma aldık” diye konuştu.