Ege Issız kuytu köşelerden muhteşem dönüş!

Issız kuytu köşelerden muhteşem dönüş!

16.10.2017 - 06:07 | Son Güncellenme:

Yaşadığı zorlu günlerde Amatör Küme’ye kadar gerilemesine karşın, 14 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselmeyi başaran sarı kırmızılılar, tarih yazmaya devam ediyor. İlk 8 haftada  5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Göztepe, ikinci sırada olmanın mutluluğu içinde...

Issız kuytu köşelerden muhteşem dönüş

2016-2017 sezonu TFF 1. Lig Play Off finalinde Göztepe, Antalya Stadı’nda Eskişehirspor’u yenerek Spor Toto Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazanmıştı. İzmir ekibi, 14 yıl sonra yükseldiği Süper Lig’de kazandığı maçlarla adını 2. sıraya yazdırmayı başardı. Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Antalyaspor’u 3-1 yenerek Antalya Stadı’ndan bir kez daha galibiyetle dönen, Süper Lig’in yeni gözdesi Göztepe, 8 haftada 5 galibiyet alarak 16 puanla zirve yürüyüşüne ortak olduğunu kanıtladı. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna oyuncularının çok değerli olduklarını ve gösterdikleri gayretleri sahaya yansıtmalarının başarıyı getirdiğini belirtti, “Bugüne kadar kalemize en yakın oyunu oynadık. Bunun temel nedeni oyun anlayışıydı. Hataların olduğu bir maçı galibiyetle tamamladık” dedi. Her maçı kazanma parolasıyla sahaya çıktıklarını dile getiren teknik adam “Seneye de ligde olan bir Göztepe için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu. Ömer Şişmanoğlu’nun sakatlıktan sonra golle geri dönmesinin takımı adına sevindirici olduğunu, Antalyaspor galibiyetini de sakatlanan Hakan Cinemre’ye armağan ettiklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Ömer golle döndü!

Sezon başında Beşiktaş’tan transfer edilen ve tarak kemiğindeki stres kırığı nedeniyle takımdan uzak kalan, orta saha oyuncusu Ömer Şişmanoğlu, Antalyaspor karşısında 86. dakikada Jahovic’in yerine oyuna girdi ve bir yıl sonra gol sevinci yaşadı. Şişmanoğlu, en son Beşiktaş formasıyla 15 Ekim 2016’da Kayserispor deplasmanında gol atmıştı.

Tamer Tuna’lı Göztepe durdurulamıyor

Süper Lig’deki ilk deneyimini Göztepe’yle yaşayan Tuna, 8 hafta sonunda Şenol Güneş’in teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş’ı solladı. Göztepe 16 puanla 2. sırada yer alırken, Beşiktaş 14 puanla 4. sırada yer alıyor. Göztepe’nin Süper Lig’e çıktıktan sonra anlaştığı genç teknik adam 8. haftada 9 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.