Sağlıklı Beslenme İştahınızı kontrol altına almanızı sağlayacak ipuçları

İştahınızı kontrol altına almanızı sağlayacak ipuçları

17.01.2018 - 11:54 | Son Güncellenme:

Alınan kiloların başlıca sebeplerinden biri açık iştahlı olmaktır. Uzmanlar, bir anda kilo almanıza sebep olan iştahınızı kontrol altına alabileceğinizi söylüyor.İşte iştahı azaltmanın püf noktaları…

İştahınızı kontrol altına almanızı sağlayacak ipuçları

Daha fazla su için

Haberin Devamı

Susuzluk, beraberinde boş bir mideyi getirir. Boş bir mide ise, yemekyeme ihtiyacı hissettirir. Yanınızda gün boyunca taşıyabileceğiniz bir şişe su ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Su içmek, sizi gereksiz atıştırmalardan ve ani açlık krizlerinden kurtaracaktır.

Hareket edin

Spor yapmak ve hareket etmenin iştahını arttırdığını düşünebilirsiniz. Aslında durum tam tersidir. Hareket etmek ve spor yapmak iştahınızı azaltır.

Kahvaltıyı atlamayın

Sabahları erken kalkmanız gerektiği için kahvaltıya ayıracak vaktiniz olmuyor olabilir. Kahvaltı yapmamak, günün ilerleyen saatlerinde sizi ani açlık krizlerine sokabilir. Böylece yemeniz gerekenden çok daha fazla yiyebilirsiniz. Sabahları güne mutlaka bütün besin grupları bakımından zengin bir kahvaltı ile başlayın.

Haberin Devamı

Ara öğünler yapın

Mideniz ne kadar süre boş kalırsa, yeme isteğiniz o kadar artacaktır. Gün arasına koyabileceğiniz ara öğünler iştahınızı kapatmanıza yardımcı olur. Bu ara öğünleri kuruyemiş, muz ya da süt gibi sağlıklı besinler ile doldurursanız hem iştahınızı azaltırsınız hem de açlık krizlerinin önüne geçersiniz. Böylece gerekenden fazla yemek yemekten kurtulabilirsiniz.

Lifli gıdalar tüketin

Lifli gıdalaruzun süre tokluk hissi yaratır. Ayrıca lifli gıdalar; sindirim sisteminin düzenli çalışmasına, kandaki yüksek kolesterolü düşürmeye ve kan şekeri seviyesini sabit tutmaya yardımcı olur.

Yemeğinizi yavaş yiyin

Besinleri hızlı tüketmek sizi daha fazla yemeye yöneltir. Beyninizin doyma sinyalini alması için 20 dakika geçmesi gerekir.Yemekyerken, kontrollü olmak ve bir süre beklemek oldukça faydalı olacaktır.

Basit şekerden uzak durun

Basit şeker, insülin seviyenizi aniden yükselteceği için tükettikten sonra açlık hissi yaratır. Çikolata ya da asitli içecekler, sizde açlık hissi oluşturur. Bu sebeple basit şekerden olabildiğince uzak durun.

Yazarlar