Gündem İstanbul'a kar sürprizi

İstanbul'a kar sürprizi

17.03.2017 - 10:03 | Son Güncellenme:

Mart ayında lapa lapa kar yağdı... Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları dışında tüm yurtta havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

İstanbula kar sürprizi

İstanbul'da sabah erken saatlerde etkili olan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Mart ayında lapa lapa yağan kar İstanbulluları şaşırttı.
İstanbul'da sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağmur şehrin yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Maltepe Gülsuyu'nda yağan kar vatandaşları şaşırttı. Lapa lapa yağan kara Gülsuyu'nu bir süre beyaza bürüdü.

Haberin Devamı

KENT GENELİNDE SAĞANAK YAĞMUR ETKİLİ

İstanbul'da sabah erken saatlerde sokağa çıkan İstanbullular şiddetli yağmurla karşılaştı. Yağmur nedeniyle trafik yavaşlarken bazı vatandaşlar ıslanmamak için caddelerde koştu. Bazı yollarda ve caddelerde su birikintileri oluştu. Taşkınların olduğu yollarda vatandaşlar yürümekte zorluk çekti.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyıları dışında tüm yurtta havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara, Kuzey Ege Kıyıları, Akdeniz, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere gece saatlerinden sonra Hakkari, Bingöl ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla iç ve batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.