Gündem İstanbul’a lezzet müzesi

İstanbul’a lezzet müzesi

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yeni bir müze konsepti ortaya çıkmaya hazırlanıyor. Gurme ve yazar Mehmet Yaşin’in danışmanlığıda Türkiye’nin ilk ‘Türk Lezzet Müzesi’ 42 Maslak’a açılacak.

İstanbul’a lezzet müzesi

İçinde yemekler, şarkılar, türküler, resimler, fotoğraflar barındıracak olan 6 bin metrekarelik bir alana kurulacak müze henüz yapım aşamasında. Müzenin tanıtımı önceki gün 42 Maslak’ta yapılan bir tadım ile gerçekleşti.

1800 kişilik alan

Sonrasında yapılan sunumda projenin kurucularından Erol Özmandıracı ve Mehmet Yaşin, ‘Türk Lezzet Müzesi’yle ilgili planlarını anlattılar. 1800 kişilik oturma alanına sahip olacak olan müze, yemek atölyeleri ve seyyar satıcıları da içerecek. Böylece müzeye gelenler hem sokak lezzetleri hem de Anadolu’nun farklı yörelerine ait geleneksel tatları bir arada bulabilecekler. İçli köfteden Beyoğlu çikolatasına, közlenmiş kestaneden künefeye, baharatlardan kuruyemişlere, geniş bir skalada yemeklerin bir arada olacağı müze, ziyaretçilerine Türkiye’de bilinmeyen, denemesi ertelenen yemekleri bir araya getirmeyi ve bu yemekleri dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Bu proje kapsamında da iş birliği yaptığı gastronomi markalarını dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.