Cadde İstanbul Bienali'ne görkemli açılış

İstanbul Bienali'ne görkemli açılış

04.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alanında dünyanın en prestijli etkinlikleri arasında yer alan 14’üncü İstanbul Bienali’nin açılışı İstanbul Modern’de yapıldı. Geceye, yerli ve yabancı çok sayıda konuk katıldı

İstanbul Bienaline görkemli açılış

Kültür ve sanat hayatına farklı bir boyut kazandıran ve uluslararası sanat çevrelerinde de merakla beklenen İstanbul Bienali görkemli bir davetle başladı. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 14’üncüsü gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı üstlendi.

Haberin Devamı

İstanbul Modern Müzesi’nde düzenlenen geceye; ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, Aylin - Özcan Tahincioğlu, Sedat Aloğlu, Leyla Alaton, Bedri Baykam gibi sanat ve iş dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra yabancı eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı.

İstanbul Bienali Direktörü Bige Öner’in açılış konuşmasıyla başlayan gece plaket töreninin ardından kokteylle devam etti.

‘Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Teori’ başlığıyla gerçekleşen bienalde; Afrika, Asya, Avustralya, Avrupa, Ortadoğu Latin Amerika ve Kuzey Amerika’dan 80’in üzerinde katılımcının 1500’e yakın eseri iki ay boyunca şehrin farklı noktalarında gezilebilecek.