Gündem İstanbul Boğazı’nı tekneler kapatacak

İstanbul Boğazı’nı tekneler kapatacak

21.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tehlikeli madde taşıyan tankerlerin yaratabileceği felakete dikkat çekmek için İstanbul Boğazı bugün tekneler tarafından kapatılacak

İstanbul Boğazı’nı  tekneler kapatacak

Boğazlardan tankerlerle tehlikeli madde geçişini protesto etmek için bugün İstanbul Boğazı’nda eylem yapılacak. Doğa ve Barış Derneği’nin öncülüğünde 1993’ten beri her yıl yapılan eyleme yine yaklaşık bin teknenin katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

“İstanbul’u seviyorum, el ele verelim koruyalım’ adlı kampanyası çerçevesinde İstanbul Boğazı’na gelmesi planlanan tekneler gemi geçişlerini ve tehlikeli madde taşımacılığına dikkat çeken pankartlar taşıyacak.

İstanbul’un çeşitli su ürünleri kooperatiflerine kayıtlı balıkçı tekneleri, gezi ve ticari teknelerin yanı sıra özel teknelerinde eyleme katılacağını söyleyen Doğa ve Barış Derneği yetkilisi İklil Üstün, “Amacımız tehlikeli madde geçişlerini engellemek. Türk Boğazları Günü haftasındaki bu eylemle yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz. Çünkü tehlikeli madde taşımacılığında yaşanacak kaza sonucu milyonlarca insan zarar görebilir” dedi.

Denizde Arama Kurtarma Derneği (DAK-SAR) gönüllüleri de eylemde aksilik yaşanmaması için hızlı botlarıyla görev yapacak.